Kai karšta, norisi lengvesnių užkandžių, ir čia puikiai tiks baklažanų suktinukai. Gaivaus skonio suktinukai idealiai tinka vasariškam stalui. Baklažanų suktinukus puoškite petražolių lapeliais.

Gaminimo eiga

* Į trintuvą sudėkite ir kone iki vientisos masės sutrinkite žemės riešutus, alyvuoges, sezamo pastą, česnaką, saulėje džiovintus pomidorus.

* Baklažaną sutarkuokite ar supjaustykite plonomis riekelėmis, jas patepkite aliejumi ir dėkite ant grilio.

* Pabarstykite druska. Kepkite iš abiejų pusių.

* Ant iškepusios baklažano juostelės dėkite trintos pastos šaukštą ir „Gouda“ sūrio gabaliuką. Susukite ir persmeikite sumuštinio pagaliuku.

* Baklažanų suktinukus šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 5 minutes.

* Iškepusius baklažanų suktinukus puoškite petražolėmis ir ragaukite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai