Ingredientai

obuolių 3 vnt.
miltų 240 g
cukraus 140 g
cinamono žiupsnelis
druskos žiupsnelis
Kai pagalvoji, juk keksiukai daug patogiau nei pyragas. Dozė – optimali, o ir skonis nedideliame gabalėlyje labiau atsiskleidžia. Ir dar ką smagu žinoti – šituos keksiukus su obuoliais pagaminsite labai greitai.

Gaminimo eiga

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos išplakite iki vientisos, purios masės. Į ją supilkite aliejų, išsijokite miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla per skysta, įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Dabar sudėkite obuolius ir dar kartą išmaišykite.

3. Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles ir kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau nei 30 minučių arba kol keksiukai gražiai paruduos.

4. Iškeptus keksiukus galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaukite kiek atvėsusius.

Receptu dalijasi „Maxima“

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą