Norėdama išvirti autentiškus ukrainietiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės jų labiausiai priimtinas buvo žinomos maisto tinklaraštininkės ukrainietės, kelių kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, kuri gyvena Londone, receptas. Prie ukrainietiškų bbarščių nepamirškite bandelių.

Gaminimo eiga

1. Įpilkite į didelį puodą šalto vandens, sudėkite 1 svogūną, 2 morkas, saliero lapkočius, pipirų žirnelius, lauro lapus, supjaustytą jaučio uodegą. Įberkite druskos.

2. Užvirinkite. Nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite sultinį apie 4 val, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo.

3. Kol sultinys verda, nulupkite ir smulkiai supjaustykite kitą svogūną. Likusią morką ir burokėlį supjaustykite plonais šiaudeliais.

4. Nugriebkite dalį jautienos riebalų nuo sultinio viršaus ir supilkite į didelę keptuvę. Įjunkite ugnį iki vidutinės ir palaukite, kol riebalai pradės įkais. Įdėkite pjaustytą svogūną ir švelniai pakepinkite, kartas nuo karto pamaišydami, kol suminkštės ir pradės karamelizuotis. Tada sudėkite morkas ir kepkite apie penkias minutes. Pagardinkite druska ir paragaukite – turi būti gerai pagardinta.

5. Į keptuvę suberkite burokėlį ir pakepkite kelias minutes. Galiausiai sudėkite pomidorus, patroškinkite porą minučių ir ragaukite. Jei rūgštoka, įberkite truputį cukraus.

6. Jautienos sultinį nukoškite į didelį puodą. Sudėkite į sultinį atgal uodegos gabaliukus, sudėkite supjaustytas bulves ir virkite, kol bulvės bus beveik išvirusios.

7. Sudėkite keptuvės turinį į puodą su bulvėmis, suberkite pupeles ir virkite dar 5-7 min. ant vidutinės-stiprios ugnies. Tada sudėkite kopūstą ir virkite dar tris minutes. Bulvės turi būti minkštos, o kopūstai dar traškūs.

8. Smulkiai supjaustykite žalumynus, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite. Didžiąją dalį mišinio suberkite į puodą, išmaišykite, nukaiskite ir palikite pastovėti 5-10 min.

9. Patiekite su grietine ir smulkintais žalumynais.

Prie barščių itin tinkančių ukrainietiškų bandelių receptą rasite ČIA.

Už receptą dėkojame Elžbietai Monkevič.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai