Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Žuvį supjaustome gabalėliais, apibarstome prieskoniais, druska ir šiek tiek paliekame, kad įsigertų.

Bulves supjaustome pusės centimetro storio griežinėliais ir išverdame puode.

Keptuvėje atskirai patroškiname burokine tarka tarkuotą moliūgą bei morkas su česnakais (nepamirštame pipirų, druskos pagal skonį). Žuvį apkepame keptuvėje.

Kepimo skardą šiek tiek pašlakstome aliejumi, sudedame virtų bulvių griežinėlius, juos padengiame puse visos moliūgo masės, tuomet vienodais atstumais išdėliojame žuvį (arba mėsą), tolygiai paskirstome morkų sluoksnį ir likusią moliūgų dalį.

Kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru išplakame, tolygiai užpilame ant viršaus, pabarstome tarkuotą fermentinį sūrį, pipirus ir šauname į įkaitusią 200 0C orkaitę vidutiniškai penkioms minutėms kol išsilydo sūris ir gražiai paruduoja viršus.

P.S. Tokiais patalų sluoksniais galima dėti ne tik morkas, moliūgus, bulves, bet ir visokiausias kitas daržoves: kalafiorus, brokolius, žirnelius, svogūnus ir kt. tik prieš dedant į kepimo skardą visa tai turi būti jau patroškinta.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai