Ingredientai

šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
ryžių 100 g
vištienos (kuo šviežesnės krūtinėlės arba šlaunelių mėsos) 300 g
smulkintų konservuotų pomidorų 1 indelis
svogūnas 1 vnt.
česnako 2 skiltelės
raudonoji paprika 1 vnt.
didelių pievagrybių 10 vnt.
kiaušinis 1 vnt.
kietojo sūrio 100 g
malta saldžioji paprika
prieskoniniai čiobreliai
druska
juodieji pipirai
aliejus kepti
Ruošiantis naujai darbo dienai planuoti būsimus pietus ir suktis virtuvėje mėgsta toli gražu ne visi, o ir suspėti kasdien pasigaminti naują patiekalą ne visuomet užtenka laiko. Nenorintiems kaskart pietauti restoranuose geriausia pietus iš anksto pasiruošti patiems. Net jei nemėgstate ar neturite laiko gaminti, nenusiminkite – išbandykite gardų ir lengvai paruošiamą ryžių ir vištienos pyragą, kurio užteks visos savaitės pietums.

Gaminimo eiga

Darbe atėjus pietų metui daugelis turi kelias galimybes – pietauti aplinkinėse kavinėse ar restoranuose, valgyti atsineštą maistą arba nepietauti visai. Pastarasis, žinoma, nerekomenduojamas, nes, norint susikaupti ir produktyviai dirbti, reikia energijos.

Tačiau ką daryti, jei laiko kasdien ruošti kitos dienos pietus turite mažai, o įkvėpimo stovėti prie puodų taip pat nėra? Geriausias būdas – pietus visai savaitei pasigaminti iš karto.

Rekomenduojame išbandyti sotų ir ilgai puikų skonį išlaikantį sluoksniuotos tešlos, ryžių ir vištienos pyragą, kurio tikrai užteks visos savaitės pietums.

***

Gaminimas:

1. Prieš pradėdami gaminti, iš šaldiklio išimkite šaldytą tešlą. Kol ji atšils, pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nedideliais gabalėliais susmulkinkite vištieną, papriką, pievagrybius, svogūną, česnako skilteles.

2. Aliejuje pakepinkite vištieną. Kai ji įgaus šviesią spalvą, į keptuvę suberkite visas daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės (apie 7 minutes). Tuomet į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite prieskoniais – druska, pipirais, malta saldžiąja paprika ir čiobreliais. Paragaukite, ar netrūksta sūrumo.

3. Į keptuvę suberkite išvirtus ryžius, gerai išmaišykite ir patroškinkite dar kelias minutes. Baigus troškintis, leiskite pravėsti.

4. Kepimo formos dugną išklokite keliais lakštais tešlos taip, kad liktų bent trijų centimetrų aukščio kraštelis. Ant tešlos supilkite ryžių ir vištienos masę, ją tolygiai paskirstykite, ant viršaus berkite tarkuotą kietąjį sūrį ir užklokite likusiais tešlos lakštais taip, kad nesimatytų įdaro. Pyrago viršų subadykite šakute, ištepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 25 minutėms arba kol pyragas įgaus auksinį atspalvį.

5. Ištraukę iš orkaitės, leiskite pyragui bent 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

Gaminant pagal šį receptą išeis šešios didelės (arba 8 mažesnės) porcijos pyrago, kuris stovėdamas šaldytuve ilgai nepraras skonio ir šviežumo. Jei nevartojate mėsos, vietoje jos galite pyragą gaminti su sojų varške – tofu, taip pat galite naudoti kitas daržoves – pyragui tinka cukinija, baklažanas, morka, brokolis.

www.lrt.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba