Ingredientai
Miltų
1.5 stiklinė
Sviestas
3.5 šaukštas
Kepimo milteliai
1.5 šaukštelis
Kiaušiniai
3 vnt.
Varškė
450 g
Medus
2.5 šaukštas
Cukraus
2.5 šaukštas
Tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas
Porcijos: 8
Šimtalapį kepa totoriai, dažniausiai jis būna su aguonų įdaru. O štai austrai didžiuojasi nacionaliniu gardėsiu - štrudeliu, kurio įdaras gali būtų įvairus - aguonos, varškė, obuoliai. Patiekiamas paprastai su vaniliniu padažu.
Gaminimo eiga
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 4 – 5 šaukštus šilto vandens ir 1,5 šaukšto sviesto. Uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite. Sutarkuokite citrinos žievelę, sumaišykite su dviem išplaktais kiaušiniais, medumi, cukrumi, druska.
Iškočiokite tešlą plonu sluoksniu ir ištepkite likusiu sviestu. Ant viršaus sudėkite įdarą, išlyginkite, o prie kraštų palikite 1,5 centimetro pločio kraštą. Susukite tešlą su įdaru į vyniotinį, kraštus užspauskite.
Paskui susukite vyniotinį ratu, įdėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 – 40 minučių.