Ingredientai
Batonas
1
vnt.
Obuoliai
4
vnt.
Kiaušiniai
2
vnt.
Pienas
150
ml
Sviestas
šaukštas
Malti džiūvėsėliai
sauja
Graikiniai riešutai
sauja
Cukrus
2
šaukštai
Citrinos žievelė
1
šaukštelis
Cinamonas
1
šaukštelis
Razinos
sauja
Porcijos: 4
Už receptą dėkojame skaitytojai Laimai.
Gaminimo eiga
Razinas užpilkite karštu vandeniu.
Rinkitės riekėlėmis jau supjaustytą batoną arba baltą sumuštinių duoną. Riekeles aptepkite plonu sviesto sluoksniu ir supjaustykite į šaukšto dydžio kvadratėlius.
Jei obuoliai dideli, pakaks dviejų. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite maltais džiūvėsėliais.
Obuolius, nusausintas razinas ir batoną sumaišykite ir suberkite į kepimo indą.
Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, cinamonu ir citrinų žievelėmis.
Plakinį supilkite ant batono ir obuolių.
Ant viršaus užbarstykite maltų džiūvėsių ir smulkintų graikinių riešutų.
Kepkite 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Atsiliepimai