Itališkas pyragas, tirpstantis burnoje, įprastai gardinamas razinomis, bet šiuolaikinės šeimininkės į šį pyragą beria ne tik įvairius džiovintus vaisius, bet ir smulkintus riešutus. Šis desertas patiekiamas įvairių švenčių metu.

Gaminimo eiga

1. Miltus, druską, cukrų, mieles, pieną ir kiaušinius sudėkite į maišytuvą. Lėtai plakite dvi minutes, tuomet padidinkite greitį ir plakite dar 6-8 minutes, kol tešla taps minkšta ir puri.

2. Įpilkite tirpintą sviestą ir maišykite dar 5-8 minutes.

3. Įdėkite džiovintus vaisius ir riešutus. Sumaišykite.

4. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir palikite 12 valandų šaldytuve, kol tešla pakils.

5. Pasiruoškite 18cm skardą, ištepkite ją sviestu.

6. Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite dar 2-3 valandoms, kol tešla pakils.

7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 35 minutes. Iškepusį Panettone pyragą iš karto išimkite ir leiskite atvėsti. Viršų galite ištepti kremu iš cukraus pudros ir citrinos sulčių, papuošti mėgstamais vaisiais, kokosų drožlėmis, maltais riešutais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai