Ingredientai
Gaminimo eiga
Obuolius nulupkite. 3 obuolius supjaustykite kubeliais, likusius 3 - riekelėmis. Sumaišykite medų, romą, citrinos sultis, imbierą, apšlakstykite puse šio mišinio obuolių riekeles ir palikite prisigerti.
Sumaišykite 125 g sviesto ir 80 g cukraus, įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir riešutus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestinę masę. Gerai išmaišykite.
Obuolių kubelius sumaišykite su likusia puse romo ir medaus mišinio. Ištepkite riebalais kepimo formą ir sukrėskite į ją tešlą. Ant viršaus suberkite obuolių kubelius.
Sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinio trynį, krakmolą ir sukrėskite šią masę ant obuolių kubelių. Ant viršaus sudėkite obuolių griežinėlius ir uždėkite likusį sviestą bei pabarstykite 1 valg. šaukštu cukraus.
Kepkite pyragą 180° karštumo orkaitėje 60 min. Iškepusį ištepkite abrikosų džemu ir pabarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai