Ingredientai

Pagrindas:
Makadamijos riešutai 130 g
Kokosų drožlės 70 g
Druska žiupsnelis
Tirpintas kokosų aliejus 4 v. š.
Kremas:
Anakardžių riešutai (4 valandas pamirkome vandenyje ir nusausiname) 230 g
Žaliųjų citrinų tarkuota žievelė 5 vnt.
Vanduo 125 ml
Druska žiupsnelis
Kambario temperatūros kokosų aliejus 75 g
Porcijos: 6
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Wise taste.

Gaminimo eiga

1. Formą ištepame aliejumi.

2. Riešutus skirtus pagrindui sudedame į trintuvą su S formos peiliukais ir susmulkiname iki trupinių. Sudedame kokosų aliejų, klevų sirupą, druską, kokosų drožles ir dar kartą sutriname iki lipnios konsistencijos.

3. Gautą masę sudedame į formą ir gerai prispaudžiame tiek kraštus, tiek dugną. Naudojant tartos formą sienelės nėra aukštos, bet neturint šios formos galite naudoti paprastą kepimo formą ir kraštus formuoti maždaug 2 cm aukščio gerai prispaudžiant prie sienelių. Dedame į šaldytuvą kol pagaminsime kremą.

4. Kremui skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos, kreminės konsistencijos. Jeigu sunkiai trinasi galite papildomai įpilti 2 v. š. vandens.

5. Kremą supilame ant pagaminto pagrindo ir mažiausiai 4 valandoms dedame į šaldytuvą, o geriausiai paliekame per naktį.

6. Puošiame riešutais, kokosine grietinėle.
Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai