Ingredientai

Raudonieji lęšiai 220 g
Augalinis pienas 240 g
Druska 2 a. š.
Kario prieskonių mišinys 1 a. š.
Kieti pomidorai 300 g
Porcijos: 6
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.

Gaminimo eiga

1. Sumalame lęšius.

2. Sumaišome lęšių miltus, pieną ir obuolių tyrę.

3. Pomidorus supjaustome nedideliais kubeliais (nenaudoti sėklyčių ir jei yra daug skysčio, jo nenaudojame).

4. Į miltų mišinį beriame prieskonius, kepimo miltelius ir sumaišome. Įmaišome pomidorus.

5. Tešlą dedame į silikonines keksiukų formeles.

6. Kepame iki 180 lapisnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

7. Ištraukus keksiukus iš orkaitės palaukiame 5 minutes ir ištraukiame iš formelių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Raudonųjų lęšių keksiukai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Raudonųjų lęšių keksiukai

Rikotos keksiukai su šilauogėmis
Lengvai paruošiamas
45 min.

Rikotos keksiukai su šilauogėmis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene