Ingredientai
moliūgo
700
g
kokoso pieno
400
ml
sultinio
400
ml
svogūnas
1
vnt.
didelė raudonoji paprika
1
vnt.
kario
1
a. š.
saldžiosios paprikos milteliai
1
a. š.
Česnakai
2
skiltelės
imbiero milteliai
0.5
a. š.
Juodieji pipirai
žiupsnelis
Druska
žiupsnelis
Ši moliūgų sriuba su švelniu kokoso prieskoniu puikiai šildo. Iš visų virtų moliūgo sriubų ši kol kas patiko labiausiai.
Gaminimo eiga
1. Moliūgą išverdame vandenyje ir puode sutriname blenderiu. Pilame į moliūgo tyrę kokoso pieną, sultinį, beriame imbiero ir paprikos miltelius.
2. Svogūną supjaustome ir apkepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame česnaką, suberiame karį ir dar kelias minutes kepame.
3. Sudedame svogūnus į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepiname papriką, kol suminkštėja ir taip pat sudedame į puodą.
4. Puode esančią sriubą užviriname ir paverdame 5 min. Sutriname blenderiu.
5. Patiekiame su moliūgo sėklomis, paskaniname juodaisiais pipirais ir drsuka (man užteko sultinio sūrumo).
Atsiliepimai