Ingredientai
miltų
300
g
sausų mielių
3
g
alyvuogių aliejaus
150
g
juodųjų alyvuogių
1
sauja
rozmarino
5
šakelės
česnako
5
skiltelės
kietojo sūrio
100
g
vytinto kumpio
70
g
gražgarsčių
2
saujos
druskos
žiupsnelis
Naujas receptas, kurį Alfas šią vasarą siūlo pasigaminti tiesiog grilyje. Neatsivalgoma pica, kuria norisi dalintis, o ją pagaminti pavyks kiekvienam.
Gaminimo eiga
1. Į indą berkite šiek tiek miltų, įpilkite natūralaus mineralinio vandens, įberkite druskos, sausų mielių ir viską išmaišykite. Supilkite likusius miltus, įpilkite alyvuogių aliejaus.
2. Iškildinkite tešlą ir tada ją perkelkite iškildinti antrą kartą į ketaus puodą. Sudėkite ant tešlos alyvuoges, alyvuogių aliejuje pamirkytą rozmariną ir česnaką. Padarykite tešloje oro burbuliukų ir apipilkite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos.
3. Fokačiją dėkite kepti į grilį 190–200 °C temperatūroje.
4. Ant iškeptos fokačijos užtarkuokite kietojo sūrio, uždedame kumpio, gražgarsčių ir užpilkite alyvuogių aliejaus.
Skanaus!
Atsiliepimai