prieskoniai

prieskoniai

Prieskonis - prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui. Svarbiausia paskirtis — pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti.


Netikėtai skanu: indiški pyragėliai su daržovėmis – samosa  (10)
2017 m. sausio 15 d. 00:02
Indijoje šių pyragėlių galima rasti beveik visur – gatvėse, mažose kavinukėse. Juos patiekia su padažu – dažniausiai pagamintu iš kalendros ir mėtos...
Maisto tinklaraštininkė: pasakysiu atvirai – pas mus Latvijoje kažkodėl manoma, kad Vilniuje nieko gero nėra. 3 RECEPTAI
2017 m. sausio 14 d. 00:00
Maisto tinklaraštininkė Signe Meirane (33 m.) Latvijoje yra tokia pat populiari kaip pas mus Beata Nicholson. Aštuonių kulinarinių knygų autorė ir...
Svetimi sausainiai ir vaikų manieros prie stalo  (2)
2017 m. sausio 12 d. 10:40
Neseniai išgirdau įdomią istoriją. Viena mergina didelio Europos oro uosto kavinėje...
Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba
2017 m. sausio 12 d. 00:15
Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba .
Patys skaniausi kotletai  (12)
2017 m. sausio 6 d. 00:00
Atidarė neįprastą restoraną: valgyti siūlo vonioje, o virš galvos kabo apatiniai  (71)
2017 m. sausio 5 d. 14:03
Autentiškų itališkų makaronų – į restoraną, kur vakarienė tiekiama net vonioje, o virš lankytojų galvų džiūsta... skalbiniai.
Autentiškų itališkų makaronų – į restoraną, kur vakarienė tiekiama net vonioje  (1)
2017 m. sausio 5 d. 13:46
Vakarieniauti vonios kambaryje virš galvos kabant išskalbtiems apatiniams iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keista, tačiau išvydus čia pat besisukiojantį...
Pagal azijietišką receptą keptos vištienos blauzdelės  (1)
2017 m. sausio 5 d. 00:00
Po šventinio maratono pats laikas skrandį palepinti šiltu patiekalu :) Azijietiški...
Saldžiųjų bulvių blynai
2016 m. gruodžio 30 d. 00:00
Nežinau kodėl, bet Bubble kitchen rasite nemažai receptų su saldžiomis bulvėmis. Na,...
7 įpročiai, kurie padės numesti 5 kg per savaitę neišeinant iš namų  (5)
2016 m. gruodžio 29 d. 12:04
Nerandate laiko kelis kartus per savaitę lankytis sporto klube ar jogos treniruotėse?...
Tai, ko dar nežinojote apie orchidėjas
2016 m. gruodžio 27 d. 11:47
Egzotiškas grožis, neįprastos egzistavimo formos, specifinės buveinės, aistringas kolekcionierių dėmesys ir griežčiausia augalų apsauga – visa tai lemia...
„Caritas“ valgyklos vadovė atskleidė, kaip greitai ir neišlaidaujant pasigaminti šventinių valgių  (28)
2016 m. gruodžio 24 d. 16:41
Kūčioms visi ką nors gaminsime ar bent nusipirksime pusgaminių. Kaip ir kasmet, pirkinių sąraše tikriausiai bus silkė, žuvis, kūčiukai, obuoliai. „...
Lašiša su krevečių padažu  (5)
2016 m. gruodžio 23 d. 00:00
Artimieji negailės pagyrų: itin sultingos vištienos triukas ir receptas, kuris priblokš  (4)
2016 m. gruodžio 22 d. 13:15
Prieš didžiąsias šių metų šventes šeimininkėms ir šeimininkams nemažą iššūkį...
10 patikrintų pyragų KALĖDOMS  (6)
2016 m. gruodžio 20 d. 13:10
Koks kalėdinis stalas be gardaus pyrago. Patys gardžiausi, žinoma, kepti namuose....
7 dažniausios lūpų šerpetojimo priežastys. Kalta gali būti net dantų pasta  (2)
2016 m. gruodžio 18 d. 00:00
Žiemą, kai už lango spaudžia šaltukas, o patalpose — nuo šildymo išsausėjęs oras , susiduriame su to pasekmėmis — lūpų skeldėjimu ir šerpetojimu.
12 prieskonių Kūčių stalo patiekalams
2016 m. gruodžio 17 d. 12:29
Krikščionybė atnešė ne tik paprotį Kūčių vakarienės metu valgyti 12 patiekalų, bet ir prieskonius, kuriais jie gardinami. Tačiau daugelis prieskonių...
Afrodiziakai – kokie jų iš tiesų veiksmingiausi?
2016 m. gruodžio 17 d. 00:10
Auksu vilnijančiais plaukais įstabioji graikų meilės ir grožio deivė Afroditė valdo...
Ilgųjų savaitgalių per šventes neturėsime. Kaip suspėti joms pasiruošti?  (6)
2016 m. gruodžio 16 d. 10:23
Įdaryta višta, kalakutas, žąsis – patiekalai, jau daugelį metų neužleidžiantys...
Geriausi 2016 m. vynai Lietuvoje  (16)
2016 m. gruodžio 16 d. 00:00
Vynai.com portalo ekspertai pusiau jubiliejinį, penkioliktąjį(!), kartą, išrinko...
Kokosų stautas: ką iš jo gaminti ir prie ko derinti?
2016 m. gruodžio 15 d. 00:00
Žiema – puikus metas gurmaniškiems skonio atradimams ir įdomesnių skonių paieškoms. Vienu tokių šį sezoną gali tapti „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvių...
Lieknėjantys dėl šio produkto eina iš proto: dera beveik su viskuo  (8)
2016 m. gruodžio 12 d. 12:50
Per pastaruosius metus sparčiai išpopuliarėjus sveikos gyvensenos kultui, pastebimai pasikeitė ir lietuvių mitybos įpročiai. Tendencijos rodo, kad vis...
Kalėdų belaukiant: 3 gardūs meduolių receptai
2016 m. gruodžio 9 d. 08:42
Kalėdų laukimas bei pasiruošimas šiai šventei, be abejonės, atneša kažkiek jaudulio,...
Kalėdų belaukiant: 3 gardžių meduolių receptai  (1)
2016 m. gruodžio 9 d. 00:00
Kalėdų laukimas bei pasiruošimas šiai šventei, be abejonės, atneša kažkiek jaudulio,...
Neatsiejama Kalėdų dalis – itin paprastai paruošiami meduoliai  (9)
2016 m. gruodžio 8 d. 17:42
Kalėdų laukimas bei pasiruošimas šiai šventei, be abejonės, atneša kažkiek...
Greitesnis ir paprastesnis kalakuto paruošimas kepimui  (2)
2016 m. gruodžio 8 d. 09:47
Kai tenka turėti reikalų su dideliu liesos mėsos gabalu, pavyzdžiui, visu kalakutu, kyla pavojus gauti perkeptą, išsausėjusį, nepatrauklios tekstūros...
Itin nemalonią odos ligą jauna moteris suvaldė tik pakeitusi mitybą  (6)
2016 m. gruodžio 7 d. 05:30
Dėl raudonio išpilto veido ir sudirgusios odos Lex Gillies nuolat kamavo nepilnavertiškumo jausmas, bet dabar ji džiaugiasi it persikai švytinčiais skruostais ir...
Kodėl sveikatai naudingesni pernokę bananai  (58)
2016 m. gruodžio 3 d. 13:52
Sveiko gyvenimo būdo šalininkai liaupsina naudingąsias bananų savybes. Bananais galima...
Grybų ruošimo gudrybės ir paslaptys  (2)
2016 m. gruodžio 3 d. 00:03
Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus....
Augalas, kuris naudingas ir sveikatai, ir grožiui  (4)
2016 m. gruodžio 2 d. 00:00
Už lango žiema , sniegas , šaltis... Taip ir norisi susisupti šiltai ir gurkšnojant...