prieskoniai

prieskoniai

Prieskonis - prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui. Svarbiausia paskirtis — pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti.


Prieskonis – antioksidantas, puikiai valantis kraujagysles  (29)
2016 m. rugsėjo 26 d. 00:00
Bazilikas – vienas iš vertingiausių žinomų prieskoninių žolelių. Tai universalus augalas su ryškiu skoniu, kurį galima labai įvairiai naudoti. Tai vienas...
J. Bitinaitė apie gyvenimą Indijoje: tie patyrimai išliks ilgam  (8)
2016 m. rugsėjo 21 d. 16:27
Sakoma, kad norint pažinti Indiją, neužtektų ir 10 kelionių. Visgi, dalis turistų būtent čia vyksta kitokio pažinimo tikslais – pažinti save, atrasti...
Perskaitę šią informaciją etiketėje, kai kurių daržovių galite nebevalgyti  (21)
2016 m. rugsėjo 19 d. 14:50
Dažnas pirkėjas įvairius maisto produktus į savo pirkinių krepšelį krauna nė...
Foralbergo kalnų sakmės, Alpių sūris ir karvių šypsenos
2016 m. rugsėjo 19 d. 09:32
Žvilgsnis bėgioja žaliais Alpių šlaitais, užkliūdamas už viršūnių, kai kur net ir...
Rudens tendencijos, kurias turite žinoti  (1)
2016 m. rugsėjo 19 d. 00:00
Garderobą paįvairinkite šiųmetėmis tendencijomis, kurios neleis pasiduoti rudeniškai...
Kaip teisingai naudoti prieskonius
2016 m. rugsėjo 17 d. 00:00
Tikras menas teisingai parinkti prieskonius. Tačiau tai tampa visai paprasta žinant kelias gudrybes.
Kaip orkaitėje iškepti skaniausius šonkaulius?
2016 m. rugsėjo 16 d. 00:00
Tai vienas iš tų receptų, kuriuos reikia išbandyti pačiam, kad patikėtum. Šonkaulių mėsa yra gana kieta, ir prireikia nemažai laiko, kad ji suminkštėtų....
KARBONADAS pagal mamos receptą  (3)
2016 m. rugsėjo 16 d. 00:00
Kur keliauti, norint pamaloninti skonio receptorius?
2016 m. rugsėjo 15 d. 10:54
Ilgametės gurmaniško maisto tradicijos Europoje puoselėjamos daugelyje regionų, tačiau...
Kaip namuose išdžiovinti obuolius
2016 m. rugsėjo 12 d. 13:56
Taip išdžiovinti obuoliai taps sveiku saldėsiu ir užkandžiu. Prieskoniai suteiks kvapnumo.
Vegetariški balandėliai  (13)
2016 m. rugsėjo 11 d. 01:20
Dalinamės originaliu receptu - gal ir jūs susigundysite mėsą pakeisti daržovėmis.
Čeburekai su kiaulienos faršu  (4)
2016 m. rugsėjo 7 d. 00:00
Šį receptą skaitytoja Aliona atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir...
Patarimai, kaip pirkti maistą protingai
2016 m. rugsėjo 5 d. 12:20
Maisto pirkimas - atsakinga kasdienė rutina. Būtent nuo jos priklauso, ką valgysime...
Į Vilnių atvykstantis M. Raabe lietuvius „laiko mašina“ nukels kone šimtmečiu atgal į praeitį  (25)
2016 m. rugpjūčio 31 d. 08:50
Kur keliautumėte, jei turėtumėte laiko mašiną? Atgal į praeitį, o gal pirmyn į...
Lietuviško debiuto Pasaulio ralio kroso čempionate „prieskoniai“: vėluojančios detalės ir laiko deficitas  (5)
2016 m. rugpjūčio 30 d. 14:54
Prieš šį savaitgalį Prancūzijoje „Loheac-Bretagne“ trasoje vyksiančio Pasaulio ralio kroso čempionato etapo kovas lenktynininko Nerijaus Naujokaičio...
Ne tik apimtims, bet ir stresui mažinti: produktas – tikras išsigelbėjimas  (6)
2016 m. rugpjūčio 29 d. 22:06
Dažnesnis žuvies vartojimas ir jai galiojančių taisyklių išmanymas gali daryti stebuklus. Negana to, kad žuvis yra nepakeičiamas sveiko lieknėjimo palydovas...
Gruzija – čia turėtų patikti ne tik tikrų vyrų išsiilgusioms moterims  (7)
2016 m. rugpjūčio 27 d. 00:10
Kad ir kaip norėtųsi Gruzijos pietvakariuose įsikūrusį Batumį vadinti Juodosios jūros...
Pačios gardžiausios šaltos sriubos: moliūgų, cukinijų ir pomidorų
2016 m. rugpjūčio 25 d. 00:00
Kai už lango vis dar vasara, tikrai paskutinis dalykas kurį norite padaryti – tai...
Vokietija gyventojus ragina kaupti atsargas: kodėl dabar ir ko galima baimintis?  (429)
2016 m. rugpjūčio 24 d. 11:12
Praėjusią savaitę Vokietijos institucijos parengė naują valstybės gynybos planą. Juo...
Kulinarai stebisi, kaip lietuviai gamina žuvį: dauguma vis dar turi keistą įprotį  (11)
2016 m. rugpjūčio 23 d. 16:54
Daugelis mėgsta vaisius, noriai valgo žuvį , tačiau šių dviejų dalykų kartu negali įsivaizduoti. Vis dėlto netikėtai maloniais atradimais besidalinantys...
Ką valgyti, norint turėti geresnę odą
2016 m. rugpjūčio 21 d. 00:00
Dietologė Christine Bailey atskleidžia geriausius maisto produktus ir maistingas medžiagas puikiai odai.
Egiptas: kada keliauti ir ko verčiau niekada nedaryti?
2016 m. rugpjūčio 20 d. 00:00
Vieniems Egiptas – tai faraonų piramidės ir aplink kiek akys mato plytinti smėlio...
Egiptas: kada keliauti, ką išbandyti privalu, o ko verčiau niekada nedaryti  (11)
2016 m. rugpjūčio 19 d. 11:00
Vieniems Egiptas – tai faraonų piramidės ir aplink kiek akys mato plytinti smėlio...
Populiarėja alkoholiniai kokteiliai, kuriems ingredientų tenka ieškoti darže
2016 m. rugpjūčio 19 d. 09:00
Kiekviena moteris galėtų daug papasakoti apie prieskonines žoleles sriuboje ir salotose,...
Trys greiti raugintų agurkų receptai ir pagrindinės konservavimo taisyklės  (3)
2016 m. rugpjūčio 18 d. 16:57
Norite tikrų raugintų agurkų žiemai? Pateikiame tris receptus ir pagrindines konservavimo taisykles: kokį vandenį, indus ir prieskonius pasirinkti.
Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus  (5)
2016 m. rugpjūčio 16 d. 10:05
Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali...
Rankinės, pagardintos prieskoniais  (6)
2016 m. rugpjūčio 13 d. 00:00
Ką jūsų rankinė sako apie jus? Esate gaivi kaip levanda, o gal įsimintina ir aštri...
Prieskonių arbata ne tik gydo daugybę ligų, bet ir išvalo toksinus  (10)
2016 m. rugpjūčio 12 d. 06:30
Šis gėrimas pasižymi itin stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis – naikina...
Žaliasis Kyšulys: jūros gėrybių, saulėtų paplūdimių ir geros nuotaikos salos  (6)
2016 m. rugpjūčio 8 d. 00:00
Gal esate matę airiškus marškinėlius su pavaizduotais metų laikais - keturiuose...