prieskoniai

prieskoniai

Prieskonis - prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui. Svarbiausia paskirtis — pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti.


Greitesnis ir paprastesnis kalakuto paruošimas kepimui
2016 m. gruodžio 8 d. 09:47
Kai tenka turėti reikalų su dideliu liesos mėsos gabalu, pavyzdžiui, visu kalakutu, kyla pavojus gauti perkeptą, išsausėjusį, nepatrauklios tekstūros...
Itin nemalonią odos ligą jauna moteris suvaldė tik pakeitusi mitybą  (6)
2016 m. gruodžio 7 d. 05:30
Dėl raudonio išpilto veido ir sudirgusios odos Lex Gillies nuolat kamavo nepilnavertiškumo jausmas, bet dabar ji džiaugiasi it persikai švytinčiais skruostais ir...
Kodėl sveikatai naudingesni pernokę bananai  (58)
2016 m. gruodžio 3 d. 13:52
Sveiko gyvenimo būdo šalininkai liaupsina naudingąsias bananų savybes. Bananais galima...
Grybų ruošimo gudrybės ir paslaptys
2016 m. gruodžio 3 d. 00:03
Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus....
Augalas, kuris naudingas ir sveikatai, ir grožiui  (4)
2016 m. gruodžio 2 d. 00:00
Už lango žiema , sniegas , šaltis... Taip ir norisi susisupti šiltai ir gurkšnojant...
Cinamonas – natūralus insulino pakaitalas  (39)
2016 m. lapkričio 30 d. 06:30
Šį kartą pakalbėkime apie išskirtinį prieskonį, kuris vadinamas cinamonu. Jį primygtinai rekomenduojama vartoti sergantiems cukriniu diabetu žmonėms, ypač...
Niekas negali pasakyti, kodėl mus, čigonus, engia, mūsų neapkenčia  (16)
2016 m. lapkričio 26 d. 00:10
Jeruzalė – ne Kirtimai, tačiau šio miesto čigonų bendruomenė, kaip ir mūsų bei visos Europos romai, patiria panašią diskriminaciją , susiduria su...
Kaip tapti šauniausiu vyru nuo pat pirmo pasimatymo
2016 m. lapkričio 23 d. 15:47
Būti romantišku, galantišku, švelniu, bet vyrišku – puikus patarimas, mes tikrai tam...
Namas Danijoje, kuriame tobulai sukurtas šventinis scenarijus  (13)
2016 m. lapkričio 22 d. 16:06
Žiemos švenčių proga lankomės Danijoje, dizainerių ir prekių ženklo...
Tefteliai pomidorų padaže, primenantys vaikystę  (15)
2016 m. lapkričio 22 d. 00:01
Šiuos teftelius tikriausiai daug kas dar pamenate iš vaikystės, kuomet darželio ar...
Aistros kurstytojai: kurie veiksmingiausi?  (5)
2016 m. lapkričio 21 d. 23:40
Auksu vilnijančiais plaukais įstabioji graikų meilės ir grožio deivė Afroditė valdo pasaulį žadindama meilę dievams ir mirtingiesiems. Ji dovanoja ne tik...
5 geriausi produktai moterims, norinčioms išvengti hormonų disbalanso  (4)
2016 m. lapkričio 20 d. 16:58
Mūsų organizmo funkcijos priklauso nuo maisto, vadinasi, jam reikia tinkamo maistinių medžiagų kiekio, kad veiktų maksimaliu pajėgumu. Jaunoms moterims svarbu...
Pirmasis toks namas Lietuvoje: prastesnio statyti nesiryžo  (162)
2016 m. lapkričio 19 d. 23:46
Nuo lapkričio 1 d. įsigaliojo reikalavimas, kad visi naujai statomi pastatai šalyje...
Unikali dermatologo N. Perricone’o dieta - Holivudo žvaigždžių grožio paslaptis  (4)
2016 m. lapkričio 19 d. 00:00
Ar kada nors susimąstėte, kodėl Holivudo žvaigždės taip gerai atrodo? Juk jie...
Avienos sriuba su avinžirniais ir pomidorais  (3)
2016 m. lapkričio 19 d. 00:00
Avienos ir avinžirnių sąjunga gerai pažįstama turkiškoje virtuvėje. Tirštoje ir...
Marokietiška sriuba
2016 m. lapkričio 17 d. 00:00
Marokietiška virtuvė pasižymi aštresniais, intensyvesniais skoniais. Ši tradicinė sriuba su avinžirniais užlies jūsų kūną šiluma, aštrūs jos prieskoniai...
Traškieji vištienos kepsneliai  (4)
2016 m. lapkričio 14 d. 13:13
Du vištienos receptai pagal Ruslaną Bolgovą
2016 m. lapkričio 13 d. 00:00
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su...
Skaniausi patiekalai žiemai pagal Ruslaną Bolgovą + 2 VIŠTIENOS RECEPTAI
2016 m. lapkričio 10 d. 10:49
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su...
Aromatinga jautienos sriuba su lęšiais  (1)
2016 m. lapkričio 10 d. 00:03
Aromatu receptorius sužadinanti sriuba gali pasigirti kokybiškais ingredientais. Baltymų...
Mėsos kukuliukai su rudu padažu  (5)
2016 m. lapkričio 9 d. 00:00
Iš kartos į kartą keliaujantis kukuliukų receptas.
Svajonių namai, kuriuose sklando kelionių dvasia  (23)
2016 m. lapkričio 7 d. 11:59
Smėlis, jūra ir daug daug saulės. Tokią nuotaiką skleidžia buto Vilniaus senamiestyje interjeras, kurį sukūrė dizainerė Sofi Mock. Jo temą padiktavo šių...
Dietologų rekomenduojamas duoniukų receptas be miltų patiks visiems
2016 m. lapkričio 5 d. 00:00
Štai žaliavalgiškų duoniukų receptas, kuris galbūt ir nepretenduoja į atradimo...
Sveiki ir skanūs patiekalai: ką pagaminti iš jautienos?  (5)
2016 m. spalio 28 d. 16:34
Šefai juokauja, kad norint gerai pagaminti jautieną reikia pasistengti, kai gaminant...
Netikėti atradimai, kurie pakeitė pasaulį
2016 m. spalio 27 d. 00:00
Štai keli rimti atradimai , kurie pakeitė pasaulį ir nors šiek tiek ji pagerino. Kad ir...
Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo!  (25)
2016 m. spalio 26 d. 10:35
Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti...
Ruduo jūsų namuose: kaip sukurti jaukumą
2016 m. spalio 24 d. 12:00
Atėjus naujam sezonui ir plūstelėjus rudens nuotaikoms, vis dažniau čiumpame cinamonu kvepiančią kavą, supamės į šiltus paltukus, o kaip ruduo ateina į...
Penkios nepamirštamos dienos tropikų rojuje  (5)
2016 m. spalio 21 d. 17:57
Zanzibaras - nuo vaikystės šis žodis man siejosi su šiltomis jūromis, balto smėlio...
Pamirškite neįkandamą jautieną: mistiškas penktasis skonis, kurį pajusti galite ir jūs  (3)
2016 m. spalio 20 d. 17:34
Apie lietuvių vis labiau mėgstamą brandintą mėsą sklando ne vienas mitas. Kai kurie...
Indiškas vištienos troškinys
2016 m. spalio 17 d. 13:05