prieskoniai

prieskoniai

Prieskonis - prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui. Svarbiausia paskirtis — pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti.


12 prieskonių nuo dažniausiai pasitaikančių ligų  (1)
2017 m. gegužės 22 d. 00:01
Sveikatos temomis rašanti autorė Sasha Brown healthy-holistic-living.com aptaria 12 geriausių prieskonių ir žolelių, kurie padeda praktiškai nuo visų sveikatos...
Įspūdingasis čempionų omletas  (8)
2017 m. gegužės 21 d. 00:00
Kartais besistengdamos pagaminti kažką ypatingo pamirštam pačius paprasčiausius receptus, kurie gali būti žymiai skanesni už tuos „ypatingus“ patiekalus....
10 principų, kurių laikydamiesi apsaugosite savo augalus, piniginę ir aplinką
2017 m. gegužės 16 d. 12:12
Daržininkai ir sodininkai svajoja apie gražią aplinką ir gausų derlių. Tam...
Geriausi užkandžiai metantiems svorį  (13)
2017 m. gegužės 15 d. 06:30
Tiems, kas nenori badauti iki pietų.
Parodė, ką iš tiesų valgome: kaip ir iš ko gaminamas populiarus greito maisto užkandis  (25)
2017 m. gegužės 12 d. 20:43
Vištienos kepsneliai (angl. chicken nuggets) yra vienas populiariausių pasaulyje...
To tikrai nebūsi žinojusi apie didžiausią merginų baubą PMS
2017 m. balandžio 29 d. 00:00
Silpnumo jausmas, staiga subjurusi nuotaika, apatija ar net pykčio priepuoliai – atrodo, kad griūna visas pasaulis, tad beliko susigūžti į kamuoliuką ir...
N-18: keturi nepamirštamos moters lovoje bruožai  (14)
2017 m. balandžio 29 d. 00:00
Kad kas naktį įkaitintum vaikiną, visai nebūtinai būti lanksčiai kaip jogos meistrei ar mėgdžioti pornofilmų herojes. Visa, ko reikia, - išpildyti keturis jo...
Ginekologas perspėja nesuklysti: slidi riba tarp PMS ir daug sunkesnės ligos  (10)
2017 m. balandžio 28 d. 09:32
Silpnumo jausmas, staiga subjurusi nuotaika, apatija ar net pykčio priepuoliai – atrodo,...
Kulinarijos metraštininkas: kaip jaučiasi amerikietis Paryžiuje ir kodėl prancūzės nestorėja  (10)
2017 m. balandžio 24 d. 00:15
Septynių kulinarinių knygų autorius amerikietis David'as Lebovitz'as pasakoja, ką...
5 gudrybės, kaip rūbais ir aksesuarais pakoreguoti savo figūrą  (8)
2017 m. balandžio 18 d. 16:20
Kai manęs paklausi, kas yra svarbiausia rengiantis ar renkantis, ką rengtis, visuomet gali...
Morkų pyragas su bananais ir apelsinais
2017 m. balandžio 17 d. 00:00
Šis pyragas gimė ruošiantis desertų konkursui, kuris vyko Sveiko maisto šventėje Pažaislyje. Reikėjo paruošti 3 – 5 sveikus desertus, o pagrindinė konkurso...
Po pasaulį keliaujanti šeima – apie tradicines šventes toli nuo Lietuvos  (2)
2017 m. balandžio 15 d. 00:03
Svarbiausias metų šventes pirmiausia siejame su gražioms ir prasmingomis tradicijomis. Puoselėjame jas, bet tuo pačiu metu, kad nustebintume save ir kitus, kasmet...
Jurga: būdama su močiute žiniuone nuo mažens tikėjau antgamtinėmis jėgomis, vaiduokliais ir magija  (18)
2017 m. balandžio 14 d. 00:15
Gimiau ir užaugau Vilniuje, vaikystės vasaras praleisdama kaime, pas močiutę, kuri buvo...
Eksperimento su majonezais rezultatas nustebino: žmonės apsigauna rinkdamiesi sveikiausią  (145)
2017 m. balandžio 13 d. 15:03
Ant šventinio Velykų stalo dažnuose namuose neišvengiamai atsidurs ir majonezas . Be...
Sodinimo vietos paruošimas ir priežiūra – taisyklės, kurias turi išmokti visi daržininkai  (7)
2017 m. balandžio 4 d. 13:10
Tinkamai paruošta dirva – labai svarbi augalo augimui ir derėjimui. Sodinimo vieta...
V. Matačiūnaitė uždainavo prancūziškai: jautrios dainos dažniausiai gimsta iš tikrų jausmų ar išgyvenimų  (6)
2017 m. balandžio 3 d. 10:15
„Jautrios dainos dažniausiai gimsta iš tikrų jausmų ar išgyvenimų“, – taip apie savo naują kūrinį sako jo autorė ir atlikėja Vilija Matačiūnaitė....
Valgykime liesiau: naminių kibinų ir vištienos kukulių receptai
2017 m. balandžio 1 d. 00:15
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais...
Eksperimentas: išnagrinėjus lietuviškų dešrelių sudėtį rezultatas šokiravo  (422)
2017 m. kovo 30 d. 13:23
Sulaukėme daug prašymų ištirti dešreles, juk ne paslaptis, kad jas valgo dauguma, kai...
Kaip įrengti mažą virtuvę, kad ji taptų svajonių zona  (2)
2017 m. kovo 29 d. 13:00
Dauguma senesnės statybos butų turi nedideles virtuves. Nors jose vietos yra nedaug, jas...
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže  (7)
2017 m. kovo 28 d. 00:15
Tobulas receptas šeimos pietums .
18 dienų dieta, padėsianti pakeisti blogus įpročius gerais  (2)
2017 m. kovo 25 d. 00:00
Šiandien daugelis pamišę dėl svorio metimo ir visų įmanomų dietų laikymosi. Tarp daugybės dietų yra ir mitybos instituto RAMN dieta , kurią sukūrė...
Priemonės, padėsiančios sustiprinti per žiemą nusilpusį organizmą  (2)
2017 m. kovo 23 d. 06:30
Pagal Ajurvedos mokslą, pavasaris yra vienas nuostabiausių metų laikų valyti toksinus iš organizmo bei atgauti jėgas, dingusias per žiemą.
Pavasariniai sveikatos ir grožio receptai: organizmo valymas daro stebuklus  (6)
2017 m. kovo 20 d. 12:46
Žvarbus oras žiemos metu tampa tikru išbandymu žmogaus imunitetui, išvaizdai ir...
Netradiciniame kvepalų pristatyme akį traukė garsūs ir stilingi svečiai  (10)
2017 m. kovo 19 d. 22:06
Kovo 19 d. grožio salone „Blanco Beauty“ įvyko „Gamila Beauty Perfumes“ pirmųjų...
Kada sloga tampa rimta bėda: sinusito požymiai
2017 m. kovo 12 d. 00:00
Ankstyvas pavasaris – labai apgaulingas metų laikas, kai truputį atšilus orams knieti...
Išbandykite: keptų pastarnokų ir morkų sriuba su imbieru  (1)
2017 m. kovo 11 d. 00:00
Keptų pastarnokų ir morkų sriuba kaip tik tokia – tiršta ir šilkinės tekstūros, o daržovių saldumas smagiai susilieja su imbiero ir kajeno aštriu...
Kolekcija, kurioje dera šiaurietiškas minimalizmas ir tropikų spalvos
2017 m. kovo 9 d. 00:00
2017-ųjų metų „Monton“ pavasario-vasaros kolekcija iliustruoja faktą, kad du skirtingi poliai traukia vienas kitą. Kurdami ją, įkvėpimo dizaineriai...
Išvarytieji? Su lietuviais dirba nuo 2004 m. ir atpažįsta juos iš tolo  (83)
2017 m. kovo 6 d. 05:30
„Pažįstu lietuvius nuo A iki Z“, – išgirdęs, iš kur esame, plačiai šypsodamasis...
Kaip matematikė pradėjo kepti tortus – gimus dukrai atrado tikrąjį pašaukimą  (1)
2017 m. kovo 4 d. 00:15
„Kiekviena moteris yra sutverta pamatyti, pajausti ir kurti grožį. Aš – ne...
Niūri turgaus realybė: žiema – pats sunkiausias metas  (83)
2017 m. vasario 26 d. 12:17
„Geležinkelio stotis“ – praneša balsas troleibuse ir atsidarius durims į visas...