prieskoniai

prieskoniai

Prieskonis - prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui. Svarbiausia paskirtis — pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti.

Kaip per vieną dieną sumažinti pilvą: dešimt paprastų patarimų  (16)
2016 m. gegužės 30 d. 15:24
Kai kitą kartą mėginsite užsisegti džinsus, nepulkite į paniką, kad staiga prieš pat vasaros sezoną priaugote svori o. Žinokite, kad tai gali būti visai ne...
Patiks kiekvienam: daržovių pyragas  (2)
2016 m. gegužės 29 d. 10:22
Šis pyragas gali būti valgomas kaip karštasis patiekalas , tačiau mėsos mėgėjams...
Edgaras Lubys: kitiems žmonėms būtų sunku maitintis taip, kaip aš maitinuosi + RECEPTAS  (166)
2016 m. gegužės 28 d. 00:15
Muzikantas, sveikos mitybos propaguotojas ir sporto entuziastas Edgaras Lubys dalijasi...
Populiariausias šių metų gėrimas – kava su labai netradiciniu prieskoniu  (7)
2016 m. gegužės 24 d. 07:00
Vakarai atranda ciberžolės latės privalumus. „Food Trends Report“ 2016 metų duomenimis, per pastaruosius penkerius metus ciberžolės – geltono aštraus...
Daržininkystė kitaip: kaip lysves paversti sodybos ar terasos puošmena?  (3)
2016 m. gegužės 22 d. 10:18
Pavasarį tradiciškai skubame ką nors pasėti, pasodinti ar bent jau balkone ar terasoje pakabinti vieną kitą gėlių vazonėlį. Tačiau „Geltono karučio“...
9 gudrybės virtuvėje, kurias žino apsukri šeimininkė
2016 m. gegužės 22 d. 10:07
Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kurios padeda jai pagaminti skanesnį...
Puošiame balkonus ir terasas: kaip pasodinti gražią prieskoninių augalų kompoziciją
2016 m. gegužės 20 d. 00:37
Balkone ar terasoje galima auginti ne tik ryškiaspalves gėles, bet ir prieskoninius...
5 dažniausios mėsos marinavimo klaidos  (1)
2016 m. gegužės 19 d. 11:40
Griliaus sezonas jau startavo: kam sklandžiai, o kam ir nelabai.
Legendinis kefyro kokteilis, kuris ištirpdys net 6 kg!  (7)
2016 m. gegužės 19 d. 00:00
Nusipurtyti nereikalingų kilogramų padeda ne tik dietos ar specialūs patiekalai, bet ir tam tikri gėrimai. Bene vienas efektyviausių – legendinis kefyro kokteilis.
Vištienos salotos  (1)
2016 m. gegužės 12 d. 00:00
Sočios ir spalvingos salotos, patinksiančios lietuviškos virtuvės mėgėjams.
Pamaryje pražydo augalai, turintys ypatingų gydomųjų galių  (1)
2016 m. gegužės 11 d. 16:46
Kaip informuoja Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai, pamaryje šiuo metu galima...
Žolininkas perspėja: kavos mėgėjai mokės brangiai už savo sveikatą  (149)
2016 m. gegužės 11 d. 06:30
„Kadangi ant jonažolės ar kokio kito augalo nėra etiketės „2 eurai“, todėl mums...
DIETINIAI KOTLETAI: mano naujausias kulinarinis hitas  (4)
2016 m. gegužės 10 d. 13:43
Visos mes norime prieš vasarą atsikratyti papildomo svorio. Tačiau laikytis dietos yra sudėtinga ir sunku. Bet jei žinai ypatingų receptų, net ir mesti svorį...
Virtuvės šefas M. Praškevičius: kai pavasarį daržovės nebelepina, imkitės mažų, bet labai veiksmingų gudrybių
2016 m. gegužės 10 d. 00:00
Pavasarį nuolat kalbame apie vitaminų trūkumą ir pasiskundžiame energijos stoka, bet...
Geroji piktžolių pusė: pirmas vaistas įgėlus vabzdžiui  (2)
2016 m. gegužės 9 d. 14:10
Tuo metu, kai daugelis žmonių nežino, kaip kovoti su garšvomis, Kuršių nerijos...
Vokiško alaus kelias – iš uždarų vienuolynų į pasaulinį pripažinimą
2016 m. gegužės 6 d. 10:46
Vokietija tituluojama alaus šalimi. Kiekvienais metais į šią šalį suplūsta beveik 6 milijonai žmonių iš viso pasaulio, kad galėtų sudalyvauti...
„Skonio kelionės“ (Vokietija): grilyje keptos kiaulienos-veršienos dešrelės
2016 m. gegužės 6 d. 08:37
Vokietija tituluojama alaus šalimi. Kiekvienais metais į šią šalį suplūsta beveik 6 milijonai žmonių iš viso pasaulio, kad galėtų sudalyvauti...
Šilko kelias Irane: pamatykite tai, ko iki šiol nematėte  (4)
2016 m. gegužės 4 d. 07:33
Šimtus metų šilko kelias buvo tikra civilizacijų arterija, kuria iš rytų į vakarus...
Augalai, kurie pasaldins gyvenimą: kurie yra sveikiausi  (1)
2016 m. gegužės 3 d. 15:16
Cukraus nevartoti šiais laikais yra sudėtinga, nes jo dedama į daugelį maisto produktų....
Kitoks receptas: sūrūs varškėčiai
2016 m. balandžio 30 d. 10:00
Svarbiausia varškėčių gamybos paslaptis, pasirodo, yra visai paprasta. Kad...
Kas blogiau už maisto šildymą mikrobangų krosnelėje  (64)
2016 m. balandžio 27 d. 18:18
Skubantys itin dažnai pietums renkasi kavinėse siūlomą maistą arba parduotuvėje esančius pusgamini us, neatsižvelgdami į jų sudėtį, bet siekdami kuo...
A. Užkalnis. Skiriu čikenfektoriams ir „Biedronkos“ pirkėjų gvardijai  (1459)
2016 m. balandžio 27 d. 15:22
Juokinga, kai žmonės stebisi, kad kažkokia mergaitė iš Lietuvos Londone dalyvauja...
NAMINĖ vytinta vištienos filė  (2)
2016 m. balandžio 26 d. 14:11
Interjero naujienos tiesiai iš Milano: baldai transformeriai ir klasikos prieskoniai  (1)
2016 m. balandžio 26 d. 13:59
Į tradicinę balandžio mėnesį vykstančią tarptautinę baldų parodą „I Saloni“...