prieskoniai

prieskoniai

Prieskonis - prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui. Svarbiausia paskirtis — pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti.

Daržovių kugelis: tikras gardumėlis ir jokių nereikalingų kalorijų  (3)
2016 m. birželio 22 d. 14:57
Kugelis – lietuvių ypatingai pamėgtas patiekalas, atkeliavęs iš žydiškos virtuvės. Rekomenduojame išbandyti daržovių kugelį, kuris, neabejoju, taps...
Pomidorų padažas ir kečupas: skiriasi ne tik indas, bet ir sudėtis  (14)
2016 m. birželio 20 d. 17:30
Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai.
Sparčiai plinta nauji narkotikai: naudoja kaip vaistus, o po to koma, vėžys ir mirtis  (191)
2016 m. birželio 19 d. 00:04
Padėtis narkotikų rinkoje darosi vis sudėtingesnė. Pastaruoju metu ėmė sparčiai...
Raugiame pirmuosius agurkėlius: ar jau bandėte šiuos 5 gardžiausius receptus?  (1)
2016 m. birželio 19 d. 00:00
Birželio mėnesį iš savo sodų ir daržų parsinešame pirmuosius šviežius agurkėlius....
5 skirtumai tarp pomidorų padažo ir kečupo
2016 m. birželio 18 d. 00:00
Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi...
5 skirtumai tarp pomidorų padažo ir kečupo
2016 m. birželio 17 d. 13:32
Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai. Kol dauguma žmonių neranda vieningo atsakymo, kulinarai tikina,...
Sveikatinanti mityba: priemonė nuo cholesterolio ir aukšto kraujospūdžio  (12)
2016 m. birželio 13 d. 12:04
Sertifikuota mitybos specialistė Vaida Kurpienė dalinasi savo sezoninės virtuvės įspūdžiais, kaip paprasti patiekalai gali padėti pataisyti sveikatą.
Ką reiškia mūsų sapnai  (5)
2016 m. birželio 12 d. 00:00
Sapnai – tai mūsų vidinio pasaulio atspindys. Jie yra tarsi pasąmonės laiškai...
Efektyviausia dieta kiekvienam Zodiako ženklui  (2)
2016 m. birželio 11 d. 00:00
Jei mėgstate skaniai pavalgyti (o kas gi nemėgsta!), o išbandytos dietos nepadeda, gal...
Emigrantas palygino „Lidl“ ir kitas parduotuves: yra silpnų vietų  (241)
2016 m. birželio 6 d. 13:52
Kadangi Lietuvą galima pasveikinti su prekybos centrų „Lidl“ atidarymu, tai nutariau...
Tobuli vištienos suktinukai su bulvėmis
2016 m. birželio 6 d. 10:49
Kokia tikimybė, kad kažkada gyvenime susirgsite vėžiu  (67)
2016 m. birželio 5 d. 21:05
Navik o ląstelės keičiasi ir evoliucionuoja lygiai tai pat, kaip laukiniai gyvūnai. Išaiškinę, kaip tai vyksta, galėsime užkirsti vėž iui kelią, skelbia...
Lietuviškose žolelėse – tikri lobiai  (3)
2016 m. birželio 5 d. 00:00
Iš tolimų šalių kasmet vis ateina naujos panacėjos. tačiau ar žinote, kad daugelį...
Penki mitai apie "Starką"  (3)
2016 m. birželio 2 d. 11:13
Bet kuris gėrimas, apie kurį sukurtos legendos, dažniausiai apauga su šiomis legendomis...
Kaip per vieną dieną sumažinti pilvą: dešimt paprastų patarimų  (18)
2016 m. gegužės 30 d. 15:24
Kai kitą kartą mėginsite užsisegti džinsus, nepulkite į paniką, kad staiga prieš pat...
Patiks kiekvienam: daržovių pyragas  (2)
2016 m. gegužės 29 d. 10:22
Šis pyragas gali būti valgomas kaip karštasis patiekalas , tačiau mėsos mėgėjams tai gali būti ir savotiškas garnyras .
Edgaras Lubys: kitiems žmonėms būtų sunku maitintis taip, kaip aš maitinuosi + RECEPTAS  (171)
2016 m. gegužės 28 d. 00:15
Muzikantas, sveikos mitybos propaguotojas ir sporto entuziastas Edgaras Lubys dalijasi...
Populiariausias šių metų gėrimas – kava su labai netradiciniu prieskoniu  (7)
2016 m. gegužės 24 d. 07:00
Vakarai atranda ciberžolės latės privalumus. „Food Trends Report“ 2016 metų...
Daržininkystė kitaip: kaip lysves paversti sodybos ar terasos puošmena?  (3)
2016 m. gegužės 22 d. 10:18
Pavasarį tradiciškai skubame ką nors pasėti, pasodinti ar bent jau balkone ar terasoje pakabinti vieną kitą gėlių vazonėlį. Tačiau „Geltono karučio“...
9 gudrybės virtuvėje, kurias žino apsukri šeimininkė
2016 m. gegužės 22 d. 10:07
Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kurios padeda jai pagaminti skanesnį patiekalą. Jūsų dėmesiui – 9 patarimai, kurie pravers kiekvieniems namams.
Puošiame balkonus ir terasas: kaip pasodinti gražią prieskoninių augalų kompoziciją
2016 m. gegužės 20 d. 00:37
Balkone ar terasoje galima auginti ne tik ryškiaspalves gėles, bet ir prieskoninius...
5 dažniausios mėsos marinavimo klaidos  (1)
2016 m. gegužės 19 d. 11:40
Griliaus sezonas jau startavo: kam sklandžiai, o kam ir nelabai.
Legendinis kefyro kokteilis, kuris ištirpdys net 6 kg!  (8)
2016 m. gegužės 19 d. 00:00
Nusipurtyti nereikalingų kilogramų padeda ne tik dietos ar specialūs patiekalai, bet ir...
Vištienos salotos  (1)
2016 m. gegužės 12 d. 00:00
Sočios ir spalvingos salotos, patinksiančios lietuviškos virtuvės mėgėjams.
Pamaryje pražydo augalai, turintys ypatingų gydomųjų galių  (1)
2016 m. gegužės 11 d. 16:46
Kaip informuoja Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai, pamaryje šiuo metu galima...
Žolininkas perspėja: kavos mėgėjai mokės brangiai už savo sveikatą  (149)
2016 m. gegužės 11 d. 06:30
„Kadangi ant jonažolės ar kokio kito augalo nėra etiketės „2 eurai“, todėl mums...
DIETINIAI KOTLETAI: mano naujausias kulinarinis hitas  (4)
2016 m. gegužės 10 d. 13:43
Visos mes norime prieš vasarą atsikratyti papildomo svorio. Tačiau laikytis dietos yra...