Kaip pasigaminti sultinio kubelį

Jis siūlo neišmesti daržovių likučių, žievelių, lapų ar lupenų ir panaudoti net svogūnų lukštus. Tikslus jo receptas, kaip pasigaminti daržovių sultinio kubelius, skamba taip: pirmiausiai, nuplaukite daržovių likučius, tada juos supjaustykite, o po to kepkite.

„Supjaustykite daržovių likučius, užberkite druskos, pipirų, sausų mielių, pridėkite česnako ir kepkite ant alyvuogių aliejaus, kol skystis išgaruos ir jos liks sausos. Leiskite viskam atvėsti. Tada sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės“, – pasakoja jis.

Tuomet ateina metas formuoti kubelius. „Mase išklokite indą, padengtą sviestiniu popieriumi, ir įdėkite į šaldiklį. Vėliau išimkite ir supjaustykite vientisą masę į nedidelius kvadratinius kubelius. Tuomet suvyniokite kiekvieną į sviestinį popierių ir laikykite šaldiklyje“, – paaiškina jis.


Gali virsti pagardais

Česnakų ir svogūnų lukštai tikrai keliauja į šiukšlių dėžę, tačiau Alessandro sako, kad ir iš jų galima pagaminti puikius prieskonius.

Svogūnų ir česnakų lukštus nuplaukite, dėkite į orkaitę džiovinti 160 laipsnių kaitroje 5 min. Galite tai daryti po to, kai kažką kepėte ir orkaitė dar karšta. Sutrinkite išdžiovintus lukštus su paprikos milteliais, druska, pipirais ar kitais prieskoniais. Laikykite stiklainyje“, – pasakoja jis.


Pasigaminkite traškučių

Morkų ir bulvių lupenos gali virsti traškučiais.

Pirmiausia, nuplaukite lupenas, tuomet užberkite mėgiamų prieskonių ir apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi.

Kai lupenos paruoštos, kepkite jas 160 laipsnių temperatūroje apie 20 min. ir skanaukite savo pačių gamybos traškučius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)