Porcijos: 4
Pievagrybių sriuba – neabejotinai viena aromatingausių. O jei dar pagardinta pelėsiniu sūriu – visa skonių puokštė garantuota! Papuoškite pievagrybių sriubą svieste apkeptomis pievagrybių riekelėmis ir šalavijo šakele.

Gaminimo eiga

1. Puode įkaitinkite sviestą ir jame ant mažos ugnies pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus.

2. Kai svogūnai gražiai pagels, suberkite pjaustytus pievagrybius ir kelias minutes juo apkepkite.

3. Supilkite vištienos sultinį ir palaukite, kol užvirs.

4. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

5. Elektriniu trintuvu sutrinkite pievagrybius ir svogūnus.

6. Įdėkite lydyto sūrelio ir įpilkite grietinėlės. Palaukite, kol užvirs.

7. Pagardinkite druska ir druska.

8. Prieš patiekiant pievagrybių sriubą į lėkštes įberkite po kelis gabalėlius sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir užpilkite sriubos. Papuoškite pievagrybių sriubą svieste apkeptomis pievagrybių riekelėmis ir šalavijo šakele.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai