Ingredientai

Moliūgas 2 kg
Raudonieji svogūnai 2
Morkos 2
Česnakas 4 skiltelės
Salierų stiebai 2
Čili pipiras
Rozmarinai 2 šakelės
Šalavijo lapeliai 16
Alyvuogių aliejus
Vištienos arba daržovių sultinys 2 l
Čiabata
Parmezano sūris

Gaminimo eiga

Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, morkas ir česnakus. Smulkiai supjaustykite salierus, čili pipirą. Peiliu sukapokite rozmariną.


Puode storu dugnu arba didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir trumpai, maždaug 30 s, pakepkite šalavijų lapelius ant vidutinės ugnies. Kai jie taps traškūs, ištraukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Tuomet maždaug 10 min. vis švelniai pamaišydami pakepinkite svogūnus, morkas, česnakus, salierus, čili ir rozmarinus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite moliūgą. Kai keptuvėje daržovės baigia kepti, suverskite moliūgą ir viską užpilkite sultiniu. Užvirę virkite apie 30 min.

Kol daržovės verda, pašlakstykite čiabatos riekeles alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu parmezanu sūriu. Tuomet apskrudinkite jas orkaitėje.

Išvirusias daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos piurė. Jei norite, dar kelioms minutėms palikite pakepti.

Paragaukite – jei trūksta, dar pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite apibarstę skrudintais šalavijų lapeliais, tarkuotu parmezanu ir šlakeliu alyvuogių aliejaus bei skrudinta duona šalia.
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas