Ingredientai
moliūgų minkštimo
400
g
miltų
400
g
medaus
300
g
sviesto
300
g
kiaušinių
3
vnt.
smulkintų anakardžių riešutų
0.5
stiklinės
aliejaus
2
v. š.
kepimo miltelių
2
a. š.
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia, pašildykite ir ištirpdykite medų. Tuomet jį suplakite su kiaušiniais ir aliejumi.
2. Kitame inde sutarkuokite moliūgą, sudėkite į jau turimą masę, išmaišykite.
3. Tada sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir susmulkintus riešutus. Viską sudėkite į moliūgo tešlą. Ją pilkite į aliejumi išteptą kepimo formą, kurią pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
4. Ištraukite, leiskite šiek tiek atvėsti. Skanaus!
Patarimai:
* Jei norisi visiškai apsaldinti gyvenimą, tokį dar šiltą moliūgų pyragą verta valgyti su vaniliniais ledais.
* Tuo tarpu mėgstantys saldumo ir rūgštumo derinį, galėtų desertą gardinti graikišku jogurtu.
Receptu dalijasi Maxima.
Atsiliepimai