Receptu dalijasi tinklaraštis „Lithuanian in the USA“.

Gaminimo eiga

1. Svogūną nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.

2. Kiaulienos faršą sumaišome su sutarkuotu svogūnu, kiaušiniu, džiūvėsėliais, druska, juodaisiais pipirais, kuminu, saldžiosios paprikos ir česnako milteliais. Suformuojame nedidelius golfo kamuoliuko dydžio kukulius.

3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudedame kukulius ir kepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Nereikia ilgai kepti, nes kukuliai dar keps orkaitėje. Po to kukulius išimame iš keptuvės ir sudedame į kepimo indą.

4. Padažas – svogūną ir česnaką nulupame, susmulkiname. Pomidorus susmulkiname. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudedame svogūna, kepiname, kol suminkštėja. Sudedame česnaką, kepiname 1 min. Tada sudedame susmulkintus pomidorus ir jų sultis, išmaišome ir kaitiname apie 5 min. vis pamaišydami, po to pagardiname druska ir pipirais.

5. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

6. Ant kukulių supilame pomidorų padažą, išdėliojame alyvuoges ir kepame orkaitėje 20-25 min. Patiekiame su makaronais arba bulvėmis. Kukulius dar galime apibarstyti mėgstamu sūriu.

Skanaus!
Mėsos kukuliai
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ne silkė pataluose
Lengvai paruošiamas
1 val.

Ne silkė pataluose

Eršketas garstyčių padaže
Lengvai paruošiamas
1 val.

Eršketas garstyčių padaže

Įdarytas amūras
Lengvai paruošiamas
1 val.

Įdarytas amūras

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba