Jei mėgstate bulvinius patiekalus, gaminkite švilpikus. Svarbu – gamindami tešlą nepadauginkite miltų. Skaniausia švilpikus valgyti šiltus, bet gardūs ir šalti.
moliūgas
209 straipsnių
Moliūgas (lot. Cucurbita) – moliūginių (Cucurbitaceae) šeimos augalų gentis.
Vienmetis žolinis augalas. Stiebas šliaužiantis arba laipiojantis, plaukuotas, lapai dideli, pailgos formos.
Moliūgų sriubos valgomos visame pasaulyje – Europoje, Azijoje, Amerikoje, Australijoje ir net Afrikoje. Įdomu, kad dažniausiai trintos. Tik išvirti tokią sriubą gardžią ne taip paprasta: reikia ir laiko, ir išmanymo, su kuo moliūgai geriausiai dera. Tad jei dar nežinojote, kad iš moliūgienės galima ...
Artėjant šiurpiausiai metų nakčiai, vis daugiau kiemų, miestų erdvių ar parkų papuošia išskaptuoti moliūgai, įvairiausios dekoracijos, elektrinės lemputės ar girliandos. Helovinui pasibaigus, dauguma jų keliauja į konteinerius, ypač daug juose atsiduria nebereikalingų dekoracijų, plastikinių ir švie...
Helovinas, dar kitaip žinomas kaip Šiurpnaktis, arba Vaiduoklių šventė, vis labiau populiarėja ir Lietuvoje. Gyventojai organizuoja vakarėlius, kurių metu persirengia įvairiais personažais, pabaisomis, vaikai eina prašyti saldainių pas kaimynus. Taip pat vis daugiau lietuvių perka moliūgus skaptavim...
Danijoje esantis Legolendas ruošiasi šiurpiausiai metų šventei ir pristato apie 12 tūkst. Helovinui skirtų kūrinių.
Žmonės tvirtina, kad visas jų gyvenimas buvo melas, kai internete pamato „virusinį“ vaizdo įrašą, kuriame paaiškėja, kad visą gyvenimą jie pjovė ne tą moliūgo dalį.
„Man nepriklauso kalbėti – aš tik vandens palaistyti atnešdavau, kai prireikdavo. Bronislava pati lai pasakoja, ji čia daržo šeimininkė“, – paklaustas apie šiųmetį moliūgų derlių, pajuokavo Juozas Stonkus.
Paėmus į rankas moliūgą kyla klausimas – nuo ko pradėti. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pamokys, kaip ruošti sviestinį moliūgą, kad liktų kuo mažiau atliekų.
Tokio jaukaus pasitikimo kaži ar kur kitur sulauksi nei atvykęs į moliūgų kiemą Bubių kaime, pas Astromskų šeimyną. Ryškiaspalviai moliūgai dėmesį patraukia dar nepasiekus ūkio, o atvažiavus pasitinka Adelė ir Vytautas Astromskai ir kviečia paragauti skaniausių moliūgų blynų bei šiltos arbatos, paga...
Nors vaizdas už lango toli gražu neprimena vėjuoto ir šlapio rudens, šaltesni orai vis vien ateis, o kartu su jais – ir įvairūs virusai bei kiti į mūsų sveikatą besikėsinantys niekdariai. Todėl artėjant šaltajam sezonui, metas pradėti rūpintis savo imunitetu ir bendra savijauta, o vienas geriausių i...
„Kada ta Moliūgo šventė? Rugsėjo 30-ąją?“ – pasitikslino juodupėniškis Pranas Petrauskas. Atvažiuosiąs į Rotušės aikštę, bet tiktai pasidairyti. Tiesa, ir tai – jeigu bus, kas iš kaimo į miestą atveža.
Kaip teisingai formuoti moliūginius augalus: agurkus, cukinijas, aguročius, patisonus ir moliūgus? Ir kodėl apskritai reikėtų tai daryti?
Lauryno Suodaičio instagramo sekėjai spėjo pamatyti, kad žinomas vyras dažnai dalinasi gardžiomis receptų idėjomis – nuo savitos Benedikto kiaušinių versijos pusryčiams iki įvairių grilio patiekalų, puikiai tinkančių vakarėliui su draugais. Pastarosiomis dienomis tikru hitu tapo L. Suodaičio įdaryto...
Žinoma, baklažanus, paprikas, salierus, eustomas, petunijas, heliotropus ir kai kuriuos kitus augalus sėti jau per vėlu. Šių augalų daigų galėsite nusipirkti parduotuvėje arba iš privačių augintojų. Jei sėklas sėsite dabar, paprasčiausiai nespėsite pasidžiaugti jų žiedais ar derliumi.
Šventės praeina, tačiau jų pasekmės gali užsitęsti. Nuo didelio kiekio riebaus maisto ir alkoholio, matyt, labiausiai nukenčia kepenys. Kaip padėti šiam organui? Šie patarimai pravers ne tik po užsitęsusių žiemos švenčių vaišių, bet ir apskritai.
Galbūt kaip tik šį rudenį pavyko užtaikyti tokį moliūgą, iš kurio išėjo puikus žibintas Helovinui arba gardžiausias ir nepriekaištingos konsistencijos džemas?
Kalbėdami apie klimato kaitą žmonės pirmiausia galvoja apie sausras, cunamius ar kitas anomalijas, kurios niokoja jų turtą, tačiau negrįžtamų pokyčių jau netrukus galime pajusti savo kasdienėje mityboje.
Spalio 31-osios naktis į lapkričio 1-ąją – Visų Šventųjų naktis. Jau koks dešimtmetis, kai ir Lietuvoje, kaip daug kur pasaulyje, ji kai kurių žmonių minima su kaukėmis, skaptuotais moliūgais ir vaišėmis. Tai džiugina ne visus.
Nors moliūgų sėklas dažniausiai išmetame kaip nereikalingą produktą, to daryti tikrai nereikėtų. Pasirodo, jose gausu mums reikalingų maistingųjų medžiagų, kurios itin naudingos mūsų sveikatai.
Klaipėdoje šeštadienį prasideda aštuntą kartą organizuojama moliūgų šventė, šiemet truksianti tris dienas ir persikelianti į naują erdvę ties miesto rotuše.