Ingredientai
Sviestas
120
g
Cukrus
1
puodelis
Druska
žiupsnelis
Citrinos žievelė
1
šaukštas
Migdolų esencija
1
šaukštelis
Kiaušiniai
4
vnt.
Rikotos sūris
1
puodelis
Migdolų miltai
1.5
puodelio
Miltai
1
puodelis
Kepimo milteliai
1.5
šaukštelio
Migdolų drožlės
0.5
puodelio
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
1. Ištirpintą sviestą išsukite su druska, cukrumi, citrinų tarkuota žievele ir migdolų esencija.
2. Po vieną sudėkite kiaušinius, kaskart gerai išplakite.
3. Sudėkite rikotos sūrį ir labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
4. Sumaišykite miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite juos į tešlą.
5. Tešlą supilkite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą. Ant viršaus suberkite migdolų drožles ir jas kiek spustelėkite.
6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Atsiliepimai