Ingredientai

Vištienos filė 2 vnt.
Ryžiai 2 puodeliai
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Koncentruota pomidorų tyrė 2 šaukštai
Vanduo 2.5 puodelio
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai žiupsnelis
Kvapieji pipirai 3 vnt.
Raudonieji pipirai 1 šaukštelis
Lauro lapai 4 vnt.
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Naudokite keptuvę aukštais kraštais arba puodą.

Ryžius kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje ir gerai nuvarvinkite.

Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite, vištieną supjaustykite gana mažais gabaliukais.

Vištieną dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite ant gana kaitrios ugnies.

Kai vištiena šiek tiek apskrus, sudėkite svogūnus ir sumažinkite ugnį.

Kepkite, kol svogūnai ims geltonuoti, suberkite morkas ir maišant kepkite dar 3 minutes.

Įberkite druskos, suberkite pipirus, sudėkite sviestą, pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite.

Suberkite ryžius, išmaišykite ir maišant kepkite dar porą minučių.

Supilkite vandenį, sudėkite lauro lapus, išmaišykite ir uždenkite dangtį. Ant mažos ugnies troškinkite 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba