Ingredientai

Cukrus 200 ml
Kardamonas 2 šaukšteliai
Medus 100 ml
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Kepimo milteliai 1.5 šaukštelio
Miltai 350 g
Medus 1 šaukštas

Gaminimo eiga

Datules be kauliukų reikia supjaustyti, suberti į puodą, nuplikyti ir pamaišant virti ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisa masė. Kol datulės kaitinamos, atskirame puode galime ištirpinti sviestą.

Kiaušinius su cukrumi gerai išsukame, įmaišome medų. Taip pat sudedame jau pravėsusį ir su grietine išmaišytą sviestą, datulių tyrę, riešutus. Viską labai gerai išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, kardamonu ir įmaišom į anksčiau pagamintą masę. Turime gauti tešlą pyragui. Prieš kepant pyragą skardą galima truputį pašildyti. Ištepame ją sviestu, pabarstome miltais ir sudedame pyrago tešlą.

Vidutinio karštumo orkaitėje pyragą kepame apie valandą. Iškepusį ir iš formos išimtą dar šiltą pyragą aptepame medumi.

Dėkojame skaitytojai Ramunei M. už receptą! Pasidalinkite savo receptais ir jūs! Siųskite info@1000receptu.lt.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai