Jei užsimanėte sušių, tačiau nenorite jų gaminti ar net nesate to darę, išbandykite lašišos ir jūros dumblių užkandį. Tai kur kas paprastesnis variantas nei sušių gamyba, tačiau ne mažiau gardus. Patiekdami lašišos ir jūros dumblių užkandį apšlakstykite sojos padažu.

Gaminimo eiga

* Kaip nurodyta ant kruopų pakuotės, išvirkite ryžius. Suberkite į dubenį.

* Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sumaišykite su smulkiai pjaustytu laiškiniu česnaku, sezamų aliejumi, druska ir pipirais.

* Jūros dumblių lapus supjaustykite į 4 dalis. Ant kiekvienos dėkite po šaukštelį ryžių, kreminio sūrio ir visa tai įdėkite į keksiukų kepimo formą. Ant viršaus uždėkite paruoštos lašišos ir užbarstykite sezamo sėklų.

* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 minutes.

* Iškepusius lašišos ir jūros dumblių užkandžius apiberkite laiškiniu česnaku ir apšlakstykite sojos padažu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai