aA
Laimutės Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas nusprendė nesitaikstyti su jį televizijos laidose visaip vadinančiais visuomeninku Dariu Kuoliu, Seimo nare Aurelija Stancikiene ir laidos vedėja Rūta Janutiene bei kreipiasi į Generalinę prokuratūrą prašydamas pradėti šių asmenų atžvilgiu baudžiamąją bylą dėl šmeižto, pranešė lrytas.lt.
Gintaras Černiauskas
Gintaras Černiauskas
© DELFI / Tomas Vinickas

D. Kuolio atžvilgiu taip pat prašoma pradėti bylą dėl įžeidimo, o R. Janutienės – taikyti procesinės prievartos priemones – uždrausti jai vesti televizijos laidas.

Advokatas įžvelgia šmeižtą ir kitus nusižengimus televizijos laidoje, kurioje dalyvavo. Tuo metu buvo aptariama L.Stankūnaitės dukros paėmimo iš jos tetos Neringos Venckienės namų operacija. Jis jaučiasi apšmeižtas, kai buvo išvadintas egzekutoriumi, dariusi nusikaltimą prieš vaiką ir valstybę, taip pat skleidžiant neteisingą informaciją apie jo uždarbį ir kt.

DELFI primena, kad dėl R. Janutienės elgesio po šios laidos liko nepatenkintas ir Policijos departamentas - kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją ir Žurnalistų etikos inspektorių, prašydamas įvertinti žurnalistės veiksmus, kuomet ji, rengdama reportažą apie mergaitės perdavimo motinai dramą Garliavoje, apstumdė Kauno komisarą Algirdą Kaminską.

Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalis (apšmeižimas per visuomenės informavimo priemonę) numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Už viešą įžeidimą (baudžiamojo kodekso 155 straipsnio 1 dalis) numatomas laisvėa apribojimas, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Iš vėžio gniaužtų vos trejų metukų sūnelį ištraukusiai Aušrai pačiai išgyti reikėjo daugiau nei 10 metų

„Momentas, kurio niekad nepamiršiu – gydytojas atėjo į palatą, ir pradėjo atvirai pasakoti,...

Balandžio pabaiga – lyg vasara: galime sulaukti ir 26 laipsnių šilumos

Antradienio dieną išliksime aukšto atmosferos slėgio lauko įtakoje.

Eurolyga liežuvio nevaldžiusiam Atamanui neatleido – skyrė riebią baudą (4)

Eurolygai teko įsikišti pačiame intriguojančių ketvirtfinalio batalijų įkarštyje ir padalinti...

Garsiosios Fridos Kahlo namai Meksikoje: galima išvysti net lovą, kurioje ji mirė

Kadaise Meksiko mieste buvę Fridos Kahlo namai, o dabar – ir muziejus , kasdien sutraukia...