Anot žurnalistų, anksčiau Černihivo gyventojai V. Spartz negailėjo gerų žodžių ir ja labai didžiavosi: juk ji, persikėlusi į Jungtines Valstijas, tapo pirmąją ukrainiečių kilmės kongresmene. Tik štai ji ėmė ir balsavo prieš Jungtinių Valstijų paramą Ukrainai.

„Ji daugiau nebe ukrainietė, ir aš tai matau. Politika ir karjera jai tapo svarbiau už mūsų interesus“, – pareiškė 15-oios vidurinės mokyklos, kur ir mokėsi V. Spartz, mokytoja Natalija Chmelnickaja ir pridūrė, kad žmonės naiviai tikėjo, jog Kongrese ji palaikys saviškius.

Istorijos mokytoja Viktorija Rudenka, dirbusi bibliotekoje, kai V. Spartz dar buvo moksleivė, teigia, kad savo buvusia mokine labai didžiuojasi, tačiau jos balsavimu nusivylė.

„Kai apie tai perskaitėme, paprasčiausiai nesupratome – tarsi būtų tapusi kitu žmogumi“, – pareiškė ji.

Straipsnyje teigiama, kad V. Spartz žinoma kaip 45-ojo Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo bendražygė. Į Kongresą ji buvo išrinkta 2020 metais.

Anot žurnalistų, V. Spartz balsas „prieš“ paramos Kyjivui skyrimą tapo paskutiniu jos transformacijos iš Ukrainos gynėjos, kuri lankėsi Černihive ir savo akimis matė karo padarinius, į prezidento Volodymyro Zelenskio kritikę posūkiu.

Victoria Spartz

Žurnalistai priminė, kad 2022 metų vasarį Rusijos pajėgos sugebėjo gana greitai pasiekti Černihivą. Miestas buvo smarkiai apšaudomas. Apsiaustyje atsidūrė V. Spartz močiutė. Nors visas atakas ir atlaikė, bet vėliau, eidama 95-uosius metus, mirė.

„The Washington Post“ rašo, kad Atstovų rūmų respublikonai „su džiaugsmu“ jai ištiesė mikrofoną, kad ji papasakotų savo istoriją. Ji aistringai gynė savo tėvynę, nešiojo geltonos ir mėlynos spalvos drabužius, kritikavo prezidentą Joe Bideną dėl delsimo iškart po invazijos pritaikyti sankcijų Rusijai ir žadėjo iš visų jėgų kovoti dėl paramos.

Skelbiama, kad, kai 2022 metų balandį V. Spartz sugrįžo iš apsilankymo Černihive, ji balsavo už įstatymo projektus, skiriančius Ukrainai 40 mlrd. dolerių, ir palaikė J. Bideną, kai jis pasirašė įstatymą dėl skubios karinės paramos.

Anot žurnalistų, V. Spartz buvo dvylika, kai Ukraina 1991 metais paskelbė nepriklausomybę. Tais pačiais metais ji neteko tėčio. 2000 metas ji emigravo į Jungtines Valstijas – po pažinties su savo būsimuoju vyru Jasonu. Pora įsikūrė Indianoje, jo gimtojoje valstijoje, porai gimė dvi dukros. Iki patekimo į Indianos valstijos Senatą ji dirbo buhalterinės apskaitos ir nekilnojamojo turto srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)