Juk praeityje Žemėje irgi buvo karštų laikotarpių, ir štai, gyvybė vis dar egzistuoja ir klesti. Beje, jei klimatas keičiasi, ar iš tiesų dėl to kaltas žmogus, – juk jis toks mažas, o, pavyzdžiui, vulkanai, kurie spjaudo šiltnamio efektą sukeliančias dujas, yra milžiniški ir viską užgožiantys? O jei išties dėl dabartinių klimato pokyčių kaltas žmogus?

Neseniai mus aplankė didesnė nei +10 laipsnių Celsijaus šilumos anomalija balandžio pradžioje. Įsivaizduokite, kas bus, kai tokia anomalija įvyks vasaros viduryje, kuomet tipinė temperatūra be žmonių įtakos būtų +32 laipsniai Celsijaus? Arba +42 laipsniai Celsijaus?

Ateityje tokios anomalijos apims visus regionus ir letalios temperatūros truks savaitėmis ir mėnesiais. Karščio bangos pasaulyje nusineš dešimtis milijonų gyvybių. Kasmet. 

.Be to, mokslininkai jau apskaičiavo, ką patirs žmonija 2049 metais. 

Tad jei išties dėl dabartinių klimato pokyčių kaltas žmogus, ar mes ką nors galime padaryti? Galime.

Nes nieko nedarant ar darant nepakankamai mūsų, kaip žmonijos, laukia tikras pragaras, kuris tęsis visą amžinybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)