Bendrovės teigimu, daugiausia šilumos taupė renovuoti namai, tačiau pasiekti gerų rezultatų pavyko ir nerenovuotuose daugiabučiuose, kuriuose įdiegtas išmanusis šilumos valdymas, šiuolaikinės technologijos bei buvo atsakingai vykdoma nuolatinė šilumos ūkio priežiūra.

Jau tapo aišku, kuris įmonės prižiūrimas Vilniaus daugiabutis tapo šilumos taupymo rekordininku. Tai Naujininkų g. 2 numeriu pažymėtas renovuotas namas. Šio daugiabučio šilumos sąnaudos, palyginti su ankstesniais laikotarpiais, sumažėjo 58 proc.

Po 57 proc. mažiau šilumos energijos suvartojo kiti du renovuoti pastatai - J.Tiškevičiaus g. 10 ir Krokuvos g. 9A namai.

Tuo metu tarp nerenovuotų sostinės daugiabučių daugiausia šilumos pavyko sutaupyti Gedimino pr. 52 name. Čia, pasitelkę išmanias technologijas, žinias bei patirtį, šilumos energijos nuostolius „Mano BŪSTO“ specialistai sumažino net 35 proc.

„Šiame name išties puikius taupymo rezultatus pavyko pasiekti optimizavus šildymo sistemos veikimą ir vykdant nuotolinę bei nuolatinę šilumos punkto parametrų kontrolę. Stebėdami temperatūrų pokyčius lauke galėjome greitai priimti atitinkamus sprendimus – sumažinti arba padidinti šilumos tiekimą. Tai labai svarbu, nes realiu laiku vykdoma stebėsena bei pagal tai įgyvendinami sprendimai leido maksimaliai optimizuoti šilumos suvartojimus name, o gyventojams – sutaupyti pinigų“, - sako „Mano BŪSTO“ Priežiūros grupės vadovas Robertas Jasmontas.

„Mano BŪSTAS“ Vilniaus regione prižiūri 1806 šilumos punktus, iš kurių net 98 proc. yra modernizuoti. Tai reiškia, kad šie punktai, palyginti su senais šilumos mazgais, žymiai efektyviau paskirsto šilumą ir dėl to mažėja energijos poreikis visame name. 82 proc. šilumos punktų „Mano BŪSTO“ specialistai prižiūri pasitelkę išmaniąsias technologijas, kurios leidžia dar efektyviau reguliuoti šilumos pasiskirstymą ir suvartojimą daugiabučiuose.

R.Jasmonto teigimu, efektyviai prižiūrimi automatizuoti šilumos punktai šilumos suvartojimą daugiabutyje padeda sumažinti vidutiniškai 8-11 proc. Tai reiškia, kad dauguma įmonės klientų praėjusį šildymo sezoną gavo iki dešimtadaliu mažesnes sąskaitas negu tie, kurių namuose įrengti seni šilumos punktai, o jų priežiūra vykdoma pasenusiomis metodikomis.

Dar daugiau šilumos pavyko sutaupyti tuose namuose, kur gyventojų butuose įrengta „Mano BŪSTO“ specialistų sukurtą „Smart Home“ technologija. Ši inovatyvi sistema užtikrina optimalų namo šilumos tiekimo valdymą, atsižvelgdama tiek į vidaus ir oro temperatūrą, tiek į papildomus energijos suvartojimo veiksnius, tokius kaip saulė ir vėjas. „Smart Home“ automatiškai koreguoja temperatūrą ir pagal orų prognozes. Be to, pasitelkusi dirbtinio intelekto algoritmus, sistema operatyviai reaguoja į lauko ir vidaus temperatūrų pokyčius ir parenka tinkamiausią patalpų šildymą.

Tuose Vilniaus daugiabučiuose, kur jau įrengta „Smart Home“ technologija, daugiausia – 13 proc. šilumos, pavyko sutaupyti Kalvarijų g. 144 name. Iš viso per šį šildymo sezoną šiame name gyventojams bendrai pavyko sutaupyti 3793 eurus arba 79 eurus kiekvienam vidutinio, 60 kv. metrų dydžio butui.