© Shutterstock nuotr.

Nidos Degutienės (http://www.nidosreceptai.lt/) receptas.

Keptų burokėlių karpačio su humusu ir granatų sėklomis

3-4 vidutinio dydžio (geriausia pailgi) burokėliai;
1 stiklinė humuso;
2-3 šaukšteliai kepintų sezamų;
2-3 šaukšteliai juodųjų sezamų;
Sauja granatų sėklų;
Sauja rukolos (gražgarsčių);
Šviežiai spaustų cintrinos sulčių;
Alyvuogių aliejaus.

Burokėlius įsukite į aliuminio foliją ir kepkite 180 C orkaitėje apie 40-60 min., kol taps minkšti. Išimkite ir truputį atvėsinkite. Nulupkite odelę, kol burokėliai šilti (taip lengviau nusilups).

Labai plonai supjaustykite burokėlius griežinėliais ir išdėliokite individualiose lėkštėse arba vienoje didelėje bendroje. Ant viršaus dėkite humuso, pabarstykite kepintais juodaisiais sezamais, granatų sėklomis, rukolomis, pašlakstykite citirinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

Sabinos Daukantaitės ( tinklaraščio „7 taškai“ autorės) receptas.

Šokoladas su aštriais burokėlių traškučiais

4 pailgi saldūs burokėliai;
150 g kakavos miltelių;
200 g kakavos sviesto;
100 ml riebios grietinėlės;
1 puodelis cukraus pudros;
1/3 stiklinės vandens;
purškiamo aliejaus su čili pipiru;
druskos.

Pradžioje reikia pasigaminti burokų traškučius. Supjaustyti burokus lygiais milimetro griežinėliais, apipurkšti aštriu aliejumi, pabarstyti druska ir išdžiovinti karštoje orkaitėje.

Viename nedideliame puode ant mažos ugnies ištirpinti cukraus pudrą ir išmaišyti kartu su kakavos milteliais. Kitame ištirpdyti kakavos sviestą ir supilti į saldžią kakavos masę. Maišyti iki vientisos konsistencijos, įpilant po truputį grietinėlės - kuo jos daugiau, tuo šokoladas bus šviesesnis. Intensyviai maišant pavirti penkias minutes, kol masė taps visiškai vienalytė.

Dar šiltą šokoladą centimetro storio sluoksniu supilti į indą, išklotą kepimo popieriumi. Paviršių išdėlioti burokėlių traškučiais, nakčiai palikti šaldytuve.

Šokoladas pusiau minkštas, jį galima plėšyti rankomis arba patiekti jau supjaustytą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai