Ingredientai
kiaušinis
1
vnt.
šaltas vanduo
100
ml
miltai
150
g
kepimo milteliai
1
a. š.
malti pipirai
žiupsnelis
druska
5
g
smidrai
200
g
alyvuogių aliejus
šlakelis
citrina
1
vnt.
miltai apvoliojimui
saujelė
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Kiaušinį išplakite su vandeniu ir išmaišykite su išsijotais miltais, kepimo milteliais, pipirais ir druska.
* Smidrus, nulaužę medėjančią dalį, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
* Smidrus kepkite amt įkaitinto grilio. Ten pat apkepkite ir perpus perpjautą citriną. Viską atidėkite į šoną.
* „Iki“ „Grill party“ šamo filė jau supjaustyta gabaliukais, tad belieka apvolioti miltuose, tada – paruoštoje tešloje ir kepti ant grilio. Kepkite iš visų pusių.
* Keptą šamo filė patiekite su smidrais ir apkeptomis citrinomis puselėmis.