Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.

Gaminimo eiga

1. Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, palaukiame kol atvės ir sumalame mėsmale arba sutriname į košę. Į bulves dedame kiaušinį, krakmolą, pagardiname druska ir viską gerai išminkome.

2. Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, dedame faršą ir kepame maišant, kol iškeps. Pagardiname druska, pipirais, beriame saują kapotų žalumynų.

3. Iš bulvių tešlos formuojame rutuliuką, suplojame jį, dedame šaukštą įdaro, užspaudžiame kraštus ir suformuojame žemaičių blynus.

4. Prieš tiekiant žemaičių blynai kepami keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tiekiami su grietinės-sviesto padažu. Į padažą dar galima įmesti saujelę kapotų žalumynų (krapų, petražolių) ir įpilti truputėlį vandens, kad nebūtų labai tirštas. Paruoštu padažu gardinti žemaičių blynus.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai