Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Iš mielių, pieno, trečdalio miltų ir pusės kiekio cukraus užminkykite raugą ir jį palikite šiltoje patalpoje porai valandų, kad pakiltų.
2. Kiaušinius išsukite su likusiu cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Pakaitinkite iki 50 laipsnių (masė turi tapti šilta, bet ne karšta).
3. Kiaušinių plakinį sumaišykite su likusiais miltais, suberkite mirkytas razinas, supilkite pieno ir mielių mišinį.
4. Tešlą gerai išminkykite ir palikite šiltoje patalpoje dar porai valandų.
5. Paruoštą tešlą suskirstykite į pusės kumščio gabaliukus ir truputį juos suplokite.
6. Į kiekvieno gabaliuko vidų įdėkite obuolienės, kraštus gerai užspauskite.
7. Palikite dar 10 minučių, kad pakiltų.
8. Spurgas virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
9. Išgriebtas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad gerai nuvarvėtų pertekliniai riebalai.
10. Jei norite, spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi.
Skanaus!
Atsiliepimai