aA
Vygaudas Ušackas
Vygandas Ušackas
Šiandien Europos reikalų komiteto generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti karjeros diplomatas Petras Auštrevičius. Vadovauti Europos reikalų komitetui buvusį Andriaus Kubiliaus Vyriausybės kanclerį P.Auštrevičių paskyrė premjeras Rolandas Paksas. P.Auštrevičius jau vadovavo Europos komitetui 1998-1999 m.

Ligšiolinis vyriausiasis Lietuvos derybininkas su Europos Sąjunga V.Ušackas vakar LŽ patvirtino, kad vadovauti Europos komitetui buvo siūloma ir jam, tačiau jis pasirinko galimybę tapti ambasadoriumi.

Premjeras prieš Kalėdas taip pat pasirašė teikimą Prezidentui Valdui Adamkui, siūlydamas P.Auštrevičių skirti vyriausiuoju derybininku su Europos Sąjunga. Prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė P.Auštrevičiaus kandidatūrą vakar pavadino rimta ir teigė, kad šalies vadovas ją jau svarsto. Teigiamai premjero pasirinkimą įvertino ir pats V.Ušackas.

1993-1997 m. P.Auštrevičius buvo Lietuvos ambasadoriumi Suomijoje, vėliau dirbo Vyriausybės patarėju užsienio politikos klausimams. Šių metų lapkričio viduryje P.Auštrevičiui suteiktas nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus diplomatinis rangas.

Vyriausiojo euroderybininko pareigas dar einantis V.Ušackas LŽ nenorėjo atskleisti, į kokią užsienio šalį jį ketinama skirti, tačiau LŽ šaltiniai Vyriausybėje tvirtina, kad šis diplomatas greičiausiai bus paskirtas Lietuvos ambasadoriumi Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).

Dabartinis Lietuvos ambasadorius JAV Stasys Sakalauskas Vašingtone dirba nuo 1997-ųjų vasaros. Kaip LŽ teigė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir kultūros departamento generalinis direktorius Petras Zapolskas, pakeisti ambasadorius nėra sunku, nes jų kadencijos trukmė įstatymų nereglamentuojama.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Patikrinti patarimai, kaip apsisaugoti nuo uodų: jei kai kas pagelbės tik iš dalies, tai viena priemonė – garantuotai

Sušilus orams taip ir traukia kuo daugiau laiko praleisti lauke. Atrodo, visus metus laukiame, kol...

Gydytojas išvardijo, koks maistas prisideda prie skrandžio vėžio atsiradimo

Mažesnė komplikacijų po operacijos rizika, greitesnis sveikimas, geresnė tolerancija...