aA
Netikėtas posūkis vadinamojoje pedofilijos byloje – pirmadienį teismui iš anksto suplanavus mažametės mergaitės motinos Laimutės Stankūnaitės apklausą, netikėtai susirgo baudžiamosios bylos nagrinėjimui pirmininkaujantis teisėjas Audrius Cininas. Jis likus pusvalandžiui iki posėdžio buvo išvežtas į ligoninę.
Teisėjas Audrius Cininas
Teisėjas Audrius Cininas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Prieš pusę valandos gavome informaciją, kad teisėjas susirgo, išvyko į polikliniką ir yra vežamas į ligoninę“, - susirinkusiesiems sakė teisėjas Ovidijus Ramanauskas.

Pirmadienio popietę kaukėti ir ginkluoti Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnai į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismą atvežė valstybės saugomą liudytoją – teismui atsisakius ją apklausti nuotoliu būdu, L. Stankūnaitė parodymus ji turėjo duoti teismo salėje.

DELFI žiniomis, teisėjas turi problemų su širdimi.

Gintaras Černiauskas, Laimutė Stankūnaitė
Gintaras Černiauskas, Laimutė Stankūnaitė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Akylai saugoma L. Stankūnaitė į teismą buvo atvežta gerokai anksčiau prieš posėdį, ją lydėjo keli ginkluoti pareigūnai, kurie prieš posėdį apžiūrėjo ne tik salę, kurioje nagrinėjama byla, bet ir viso teismo patalpas. Vykdydami LKPB pareigūnų nurodymus teismo darbuotojai pakeitė posėdžių salę – į ją L. Stankūnaitė būtų galėjusi patekti be pašalinių akių.

Stebėti L. Stankūnaitės apklausos teisme atvyko gerokai daugiau nei anksčiau žmonių – teismo salėje net neliko laisvų vietų, daugelis turėjo stovėti. Žinią apie netikėtai susirgusį teisėją žmonės sutiko skirtingai – vieni svarstė, kad L. Stankūnaitė taip ir nebuvo atvežta į teismą, o kiti aiškino, jog teisėjas neatlaikė įtampos.

Tuo tarpu D. Kedžio artimieji, besiskelbiantys kovojantys dėl mergaitės, į teismo posėdį neatvyko.

Dėl A. Cinino ligos teismas buvo priverstas atidėti L. Stankūnaitės ir kitų liudytojų apklausą. Kol kas kito teismo posėdžio datos teismas nepaskelbė.

Kol L. Stankūnaitė buvo teisme, jos mažametę dukrą saugojo su valstybės paslaptimi dirbti galintys Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai.

Į teismą buvo atvykęs ir L. Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas, ketinęs dalyvauti L. Stankūnaitės apklausoje.

„Yra grasinimai, yra persekiojimas, yra stengiamasi nustatyti mergaitės gyvenamąją vietą – manau, tai jau yra pakankamas pagrindas apsaugoti saugomus asmenis ir kad būtų kuo mažiau kontaktų su išore“, – G. Černiauskas sakė, kad Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės šalininkai bet kokia kaina nori sužinoti mergaitės gyvenamąją vietą.

Pasak jo, net yra „skelbiami konkursai“, kuriais siekiama bet kokia kaina sužinoti mergaitės namų adresą.

„Toks šeimos persekiojimas yra žalingas ir tokiu atveju dalyvauti teismo posėdyje yra sudėtinga“, – pažymėjo G. Černiauskas.

Iš ligoninės paleistas A.Cininas: noriu dvi dienas pailsėti

Pedofilos bylai pirmininkaujantis teisėjas A. Cininas pirmadienio popietę savo puslapyje „Facebook“ pranešė, kad jau jaučiasi gerai.

„Po rytinės bylos nuėjau į sporto salę,, - teisėjas teigė norėjęs „nuimti stresą“. - „Lipdamas į kalną“ pasijutau blogai. Nuvykau į gydymo įstaigą, kur man įtarė infarktą. Pervežė į Santariškes, ištyrę suleido vaistus, „sutvarkė“ spaudimą. Infarkto nėra. Sąmokslo taip pat jokio nėra. Dabar tiesiog noriu dvi dienas pailsėti“, - rašė A. Cininas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0