aA
Teisėja per teismą sieks pasimatyti su motinai perduota mergaite, mat vaiko teisių specialistai šiuos susitikimus pavedė derinti Laimutės Stankūnaitės advokatui. Jis tikina, kad mažametei susitikti su Neringa Venckiene bent kelis mėnesius neleis, skelbia LNK "Žinios".
Neringa Venckienė, Audronė Skučienė
Neringa Venckienė, Audronė Skučienė
© DELFI / Tomas Vinickas

Gegužės 17 d. Laimutei Stankūnaitei atiduota mergaitė su Neringa Venckiene iki šiol nebendravo.

Buvusi globėja vaiko teisių specialistų prašė suorganizuoti jos susitikimą su mažamete, tačiau šie tai daryti esą atsisako. Tad N. Venckienei belieka ir vėl kreiptis į teismą.

„Iš Daugėlienės aš vakar grįžusi iš Vilniaus gavau atsakymą, kad susitikimų tvarką rengia Černiauskas, aš manau, kad Daugėlienė pažeisdama įstatymus tokį raštą man atsiuntė, nes civiliniame kodekse pasakyta, kad jeigu motina atsisako suteikti sąlygas bendrauti, tai ją įpareigoja vaiko teisių tarnyba. Praėjus 20 dienų pati vaiko teisių tarnyba turėjo sudaryti grafiką ir atsiųsti man ir Stankūnaitei. Aš kreipsiuosi į teismą dėl bendravimo su vaiku tvarkos nustatymo“, - teigia N. Venckienė.

L. Stankūnaitės advokatas tvirtina, kad įstatymas N. Venckienei galimybės pasimatyti su mergaite nenumato. O. Stankūnaitė esą bent jau artimiausiu metu jai su mergaite pasimatyti neleis.

„Labai daug kas priklausys nuo tolimesnių veiksmų ar bus nustatyta kažkokios prievartos elementai, psichologinės prievartos elementai, fizinės prievartos elementai, kurie tiek gyvenimo metu, ką vaikas patyrė, tiek teismo sprendimo vykdymo metu, kaip elgėsi Neringa Venckienė. Jeigu iš tikrųjų įtarimai bus jai pareikšti dėl vaiko psichologinio prievartavimo, norėčiau paklausti, ar auka, gali ir privalo ir turi matytis su savo skriaudėju“, - teigia G. Černiauskas.

Pasak G. Černiausko, seneliams įstatymas pasimatymus numato, tad jie galės reikalauti susitikimo su mažamete. Vis dėlto, net ir jie esą su mergaite galės pabendrauti tik kai baigsis ikiteisminiai tyrimai ir vaikas atsigaus psichologiškai.

LNK
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0