aA
Jeigu rinkimai vyktų šį sekmadienį, daugiausia rinkėjų balsų sulauktų konservatoriai, „paksistai“ ir „darbiečiai“. 5 proc. barjerą peržengtų tik penkios partijos – taip pat socialdemokratai bei Arūno Valinsko vadovaujamas „šoumenų“ judėjimas.
Rinkimai, Seimas
Rinkimai, Seimas
© DELFI (R.Daukanto pieš.)
Kaip šeštadienį skelbia „Lietuvos rytas“, rugsėjo 4-14 dienomis surengta visuomenės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvi apklausa rodo, kad šiuo metu 5 proc. balsų barjerą daugiamandatėje apygardoje peržengtų penkių partijų kandidatų sąrašai.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gautų daugiausia balsų - 12,4 proc., „Tvarka ir teisingumas“ - 11,4 proc., Darbo partija - 8,7 proc., Socialdemokratų partija - 7,2 proc. ir Tautos prisikėlimo partija - 7 proc.

Kol kas net 14 proc. rinkėjų iki šiol nežino, kam atiduos savo balsą per rinkimus.

Apklausos rengėjai respondentams šįkart pateikė vertinti ne tik parlamentines partijas, bet visas politines jėgas, tarp jų – visai neseniai susibūrusias, kurios varžysis daugiamandatėje apygardoje.

Bene rimčiausią iššūkį vadinamosioms tradicinėms partijoms metė politikos naujokė Tautos prisikėlimo partija.

Jos rėmėjų būrys faktiškai nenusileidžia valdančiųjų socialdemokratų gerbėjams, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0