Ingredientai
sviesto
150
g
sviesto (skardelei patepti)
1
v. š.
juodojo šokolado
100
g
cukraus
6
v. š.
kakavos
2
v. š.
kepimo miltelių
1
a. š.
kiaušinių
4
vnt.
miltų
2
stiklinės
vidutinio dydžio obuolių
5
vnt.
rudojo cukraus
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Įmaišykite cukrų, kakavą ir kepimo miltelius. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.
2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Sudėkite miltus ir viską sumaišykite.
3. Obuolius supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Į sviestu ir miltais išteptą skardelę sluoksniuodami dėkite tešlą, pjaustytus obuolius, tešlą ir t.t. – iki skardos viršaus. Viršutinį sluoksnį užklokite obuoliais ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
5. Kepkite 180 °C temp. apie 50 min. Leiskite pyragui atvėsti ir ragaukite!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai