Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite.

2. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

4. Šokoladą sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

5. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į elektrinį plakiklį.

6. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

7. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų.

8. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu.

9. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro.

10. Suberkite migdolų miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

11. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25-30 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas).

12. Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai