Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite.
2. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.
4. Šokoladą sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
5. Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į elektrinį plakiklį.
6. Plakite, kol gausite vienalytę masę.
7. Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų.
8. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu.
9. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro.
10. Suberkite migdolų miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.
11. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25-30 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas).
12. Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Atsiliepimai