Gaminimo eiga

Petražoles ir svogūnų laiškus labai smulkiai supjaustykite. Kiaulienos ir jautienos faršą sumaišykime. Tuomet sumaišykite žalumynus su faršu, įpilkite 0,5 stiklinės vandens, suberkite vandenyje ištirpintą krakmolą, sudėkite grietinę ir išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite, paskui kelis kartus pamėtykite faršo gumulą į stalą.

Šlapiomis rankomis suformuokite kotletus, apvoliokite manų kruopose. Sudėkite kotletus į indą, uždenkite ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Smulkiai supjaustykite svogūną. Pievagrybiams nupjaustykite kotelius, juos susmulkinkite, galvutes supjaustykite š 6 – 8 dalis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suverkite svogūno gabalėlius, kepkite, kol pagels, maždaug 7 min. Suberkite pievagrybių gabalėlius, padidinkite kaitrumą, kepkite 5 min. suberkite miltus, dar 2 min. pakepkite.

Supilkite į grybų masę grietinėlę, maišykite, kol užvirs, kad nesusidarytų gumulėlių. Supilkite grietinę, nukaiskite keptuvę nuo viryklės ir gerai išmaišykite.

Ant kaitrios viryklės apkepkite kotletus aliejuje iš abejų pusių, kol paskrus. Paskui sudėkite kotletus į kepimo skardą, apliekite padažu ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai