Ingredientai
Pupelės
1
stiklinė
Džiovinti grybai
150
g
Cukrus
1
šaukštas
Morkos
1
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Pienas
1
stiklinė
Aliejus
2
šaukštai
Majonezas
2
šaukštai
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Pupeles pamerkite nakčiai ir ryte išvirkite. Į puodą su su virtomis pupelėmis įberkite cukraus ir palikite kelioms valandoms pastovėti. Nuovirą nupilkite.
2. Džiovintus grybus kelias valandas pamirkykite piene. Paskui nusunkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
3. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Morką nuskuskite, sutarkuokite ir pakepinkite kartu su svogūnais ir grybais. Įpilkite truputį vandens, pridenkite ir ant nedidelės ugnies dar 5 minutes patroškinkite.
4. Pupeles sumaišykite su paruošta mase, majonezu, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite.
Skanaus!
Atsiliepimai