Ingredientai
Špinatai
600
g
Svogūnai
4
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Migdolų aliejus
6
šaukštai
Kuminai
1
šaukštelis
Kokosų pienas
600
ml
Druska
1
šaukštas
Baltieji malti pipirai
1
šaukštas
Sezamo sėklos
4
šaukštai
Sezamų aliejus
4
šaukštai
Porcijos: 6
Kristinos Gricienės receptas.
Gaminimo eiga
Nuplautus špinatų lapelius perrinkti, stambesnius kotelius nupjaustyti, lapelius stambiai susmulkinti.
Į puode įkaitintą aliejų suberti kubeliais susmulkintus svogūnus ir česnakus. Kepti, kol suminkštės. Įberti šviežiai maltą kuminą ir maišant pakepinti 2-3 min.
Sudėti smulkintus špinatus, uždengti puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies patroškinti 5 min.
Supilti kokosų pieną ir daržovių sultinį. Viską išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.
Išvirtą sriubą supilti į maisto plaktuvą ir suplakti iki vientisos masės.
Sezamų sėklas pakepinti sausoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Paruoštą sriubą supilstyti į tam skirtus indus, apšlakstyti sezamų aliejumi, pabarstyti sezamų sėklomis ir papuošti špinatų lapeliais.
skonis
Atsiliepimai