Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Migdolų aliejus 6 šaukštai
Kuminai 1 šaukštelis
Druska 1 šaukštas
Baltieji malti pipirai 1 šaukštas
Sezamo sėklos 4 šaukštai
Sezamų aliejus 4 šaukštai
Porcijos: 6
Kristinos Gricienės receptas.

Gaminimo eiga

Nuplautus špinatų lapelius perrinkti, stambesnius kotelius nupjaustyti, lapelius stambiai susmulkinti.

Į puode įkaitintą aliejų suberti kubeliais susmulkintus svogūnus ir česnakus. Kepti, kol suminkštės. Įberti šviežiai maltą kuminą ir maišant pakepinti 2-3 min.

Sudėti smulkintus špinatus, uždengti puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies patroškinti 5 min.

Supilti kokosų pieną ir daržovių sultinį. Viską išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.

Išvirtą sriubą supilti į maisto plaktuvą ir suplakti iki vientisos masės.

Sezamų sėklas pakepinti sausoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.

Paruoštą sriubą supilstyti į tam skirtus indus, apšlakstyti sezamų aliejumi, pabarstyti sezamų sėklomis ir papuošti špinatų lapeliais.

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai