Ingredientai
Šaldyta filo tešla lakštais
8
vnt.
Sviestas
50
g
Cukrus
100
g
Kriaušės
4
vnt.
Cukruotas imbieras
200
g
Lydytas sviestas
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keptuvėje pakaitinkite sviestą ir cukrų, kol bus auksinės spalvos. Sudėkite kriaušių gabalėlius ir kaitinkite, kol truputį suminkštės. Suberkite cukruotą imbierą, gerai išmaišykite, pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių.
Į kepimo indą dėkite tešlos lakštus kaip dviračio stipinus, kad sudėję įdarą galėtumėte užlankstyti viršų. Pakloję lakštus, suverskite įdarą ir užlankstykite kraštus. Lankstydami tepkite lydytu sviestu ir barstykite cukrumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol tešla pagels ir taps traški. Patiekite karštą su plakta grietinėle.
Atsiliepimai