Ingredientai
Avietės
200
g
Maskarponės sūris
100
g
Cukrus
50
g
Vanduo
200
ml
Pienas
50
g
Sviestas
20
g
Druska
pagal skonį
Obuoliai
vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Šimtą gramų aviečių sumaišyti su sūriu, šiek tiek cukraus ir gerai viską išmaišyti. Gautą masę padėti į šaldytuvą.
Užvirinti vandenį su cukrumi, sudėti dribsnius ir sviestą. Virti, nuolat maišant, dvi-tris minutes. Supilti pieną ir virti dar porą minučių. Į gautą košę sudėti likusias avietes (truputį palikti papuošimui) ir gerai išmaišyti.
Į lėkštę įdėti formelę ir į ją supilti aviečių padažą. Nenuimant formos, aplink ją supilti košę. Patiekti papuošus avietėmis ir supjaustytu obuoliu.
Atsiliepimai