Pikantiško sūrio pyragas su vaisiais ir pelėsiniu sūriu.

Gaminimo eiga

Pyrago pagrindui paruoškite trapią tešlą. Sumaišykite miltus su sviestu, kad gautųsi gumulėliai. Vėliau suberkite cukraus pudrą, druską ir vanilinį cukrų. Į masę įmaišykite kiaušinio trynį. Gautą trapią tešlą sudėkite į skardą, vienodai paskleidžiant ir prispaudžiant tešlą prie formos dugno ir kraštų. Kepkite iš anksto įkaitintoje iki 190º C orkaitėje apie 20 min.

Įdarui imkite sunokusius, sultingus persikus. Nuplikinkite juos verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Minkštimą supjaustykite 5 mm storio skiltelėmis. Persiko skilteles sudėkite į lėkštę, pabarstykite cukrumi ir palikite keletui minučių.

Užpilui išplakite grietinėlę su kiaušiniu ir cukrumi. Sūrį brie supjaustykite mažais kubeliais. Dalį sūrio sudėkite į grietinėlę.

Persikus sudėkite ant formos dugno (pyrago pagrindo) ir užpilkite grietinėlės mišiniu. Kepkite orkaitėje apie 15 – 20 min.

Po to išdėliokite sūrio gabalėlius ant pyrago viršaus ir pyragą vėl dėkite į orkaitę. Kepkite tol, kol sūris įgaus kreminį atspalvį. Iškepusį pyragą palikite formoje, taip galėsite lengviau supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai