Ingredientai

Miltai 1.75 stiklinės
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Druska 0.25 šaukštelio
Cukrus (smulkus) 0.75 stiklinės
Tamsus romas 1 šaukštas
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Pienas 0.75 stiklinės
Sviestas 0.75 pakelio
Tamsus romas 2 šaukštai
Grietinėlė pagal skonį
Porcijos: 8
Bananai, rudasis cukrus ir romas turi tiek daug bendra (prisiminkite bendrą jų tropinę kilmę), kad nenuostabu, jog jie drauge vainikuoja šį puikų desertą. Šiam receptui reiktų rinktis vos prinokusius bananus; jei rinksitės pernokusius, pyrage jie tiesiog ištirps.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, per vidurį įdėję groteles. Keptuvėje vidutinėje temperatūroje ištirpinkite sviestą, tuomet įmaišykite rudąjį cukrų, romą, žiupsnelį druskos ir kaitinkite maišydami keturias minutes. Supilkite į kepimo formą ir ratais sudėliokite bananus, bandydami sutalpinti tiek gabalėlių, kiek tik galima.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą ir druską. Elektriniu mikseriu dideliu greičiu išplakite sviestą ir cukrų, kol gausite šviesią purią masę. Po vieną sudėkite kiaušinius, gerai suplakdami po kiekvieno. Įmaišykite romą ir vanilę.

Sumažinkite greitį ir supilkite miltų mišinį per tris kartus, kaitaliodami su pienu, kol gausite vienalytę masę. Supilkite tešlą ant bananų, išlyginkite viršų ir kepkite, kol viršus pageltonuos, o įkišus degtuką jis ištraukiamas sausas, apie 40-45 minutes.

Palikite penkioms minutėms, tuomet uždėkite lėkštę ant kepimo formos ir apverskite pyragą į lėkštę. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai