Ingredientai
Varškė
200
g
Kiaušinių tryniai
1
vnt.
Kiaušinių baltymai
3
vnt.
Obuoliai
2
vnt.
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Cukraus pudra
3
šaukštai
Cukrus
2
šaukštai
Sviestas
1
šaukštas
Grietinė
1
šaukštas
Porcijos: 2
Gardus ir nesudėtingas receptas iš rudeninio derliaus.
Gaminimo eiga
Obuolius smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi ir pakaitinti ant nedidelės ugnies. Atidėti. Varškę sumaišyti su grietine ir tryniu.
Sudėti į sviestu išteptą kepimo formą. Ant viršaus sudėti paruoštus obuolius, pabarstyti vaniliniu cukrumi ir puse cukraus pudros.
Baltymus išplakti su likusia cukraus pudra iki standžių putų. Sudėti ant obuolių ir kepti įkaitintoje iki 160 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Atsiliepimai