Ingredientai
Miltai
1.5
stiklinės
Cukrus
1
stiklinė
Sviestas
100
g
Kiaušinių tryniai
5
vnt.
Vanilinis cukrus
1
šaukštas
Druska
žiupsnelis
Citrinos žievelė
žiupsnelis
Porcijos: 6
Šeštadienį prieš Velykas dauguma lenkų šeimų eina į bažnyčią, nešini krepšeliais, kuriuose būna tradicinio velykinio maisto. Kiekvienas produktas vis ką nors simbolizuoja: kiaušiniai ir mėsa – naują gyvenimą, sveikatą ir vaisingumą, druska – apsaugą nuo blogų dvasių, mazurekas – gabumus ir talentą.
Gaminimo eiga
Receptas
Giliame inde sumaišykite stiklinę cukraus, 100 g minkšto sviesto ir 5 kiaušinio trynius, pridėkite 1 šaukštą vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir pusės citrinos nutarkuotą žievelę. Viską gerai išmaišykite ir pamažu suberkite pusantros stiklinės miltų. Jeigu reikia, miltų galima dėti ir daugiau, nes tešla turi būti gana standi.
Tešlą plonai iškočiokite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Po to mazureką dar karštą sutepkite uogienės ir riešutų mišiniu. Sumažinkite šiek tiek šilumą orkaitėje ir kepkite dar apie 10 min. Neatšalusį kepinį supjaustykite dideliais kvadratais.
Atsiliepimai