Ingredientai
Gaminimo eiga
Juodiems makaronams sumaišykite abiejų rūšių miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir užminkykite tešlą. Supilkite sepijos rašalą. Tešla turi būti vientisos juodos spalvos. Pusvalandžiui įdėkite tešlą į šaldytuvą.
Raudonus makaronus gaminkite kaip ir juodus.
Žaliems makaronams vandenį užkaiskite, pasirodžius pirmiesiems burbuliukams nukelkite ir supilkite į dubenį su miltais. Šiuos makaronus galima gaminti ir su kiaušiniais.
Žalumynus trintuvu sutrinkite iki piurė masės ir sudėkite į tešlą. Tešla turi būti elastinga, mėtų spalvos. Susukę į maistinę plėvelę pusvalandžiui įdėkite tešlą į šaldytuvą.
Pasigaminę norimos spalvos makaronų tešlą, iškočiokite ją plonais lakštais ir pasidarykite norimos formos makaronus – kriaukleles, plonus ilgus makaronus, raviolius (su įdaru) ir pan. Supjaustytus makaronus palikite džiūti nuo pusvalandžio iki valandos.
Tešlą laikykite šaldytuve 2 – 3 dienas, o pasidarytus makaronus galite užšaldyti ir laikyti 2 – 3 mėnesius.
Pasigamintus makaronus virkite apie 3 – 4 min., tada jie bus vidutiniškai kieti.
Įdarą ravioliams galite pasigaminti iš rikotos su kapotais žalumynais, razinomis, džiovintais vaisiais, krevečių gabalėliais ar špinatais, faršo, faršo su daržovėmis, virtų bulvių košės, varškės.
Atsiliepimai