Gaminimo eiga

Juodiems makaronams sumaišykite abiejų rūšių miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir užminkykite tešlą. Supilkite sepijos rašalą. Tešla turi būti vientisos juodos spalvos. Pusvalandžiui įdėkite tešlą į šaldytuvą.

Raudonus makaronus gaminkite kaip ir juodus.

Žaliems makaronams vandenį užkaiskite, pasirodžius pirmiesiems burbuliukams nukelkite ir supilkite į dubenį su miltais. Šiuos makaronus galima gaminti ir su kiaušiniais.

Žalumynus trintuvu sutrinkite iki piurė masės ir sudėkite į tešlą. Tešla turi būti elastinga, mėtų spalvos. Susukę į maistinę plėvelę pusvalandžiui įdėkite tešlą į šaldytuvą.

Pasigaminę norimos spalvos makaronų tešlą, iškočiokite ją plonais lakštais ir pasidarykite norimos formos makaronus – kriaukleles, plonus ilgus makaronus, raviolius (su įdaru) ir pan. Supjaustytus makaronus palikite džiūti nuo pusvalandžio iki valandos.

Tešlą laikykite šaldytuve 2 – 3 dienas, o pasidarytus makaronus galite užšaldyti ir laikyti 2 – 3 mėnesius.

Pasigamintus makaronus virkite apie 3 – 4 min., tada jie bus vidutiniškai kieti.

Įdarą ravioliams galite pasigaminti iš rikotos su kapotais žalumynais, razinomis, džiovintais vaisiais, krevečių gabalėliais ar špinatais, faršo, faršo su daržovėmis, virtų bulvių košės, varškės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai