Ingredientai
Savojos kopūstai
1
vnt.
Kiaulienos faršas
500
g
Svogūnai
2
vnt.
Obuoliai
1
vnt.
Kiaušiniai
2
vnt.
Šalavijai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Daržovių sultinys
200
ml
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Kopūsto lapus nupjaustykite. Nuo kiekvieno lapo nupjaukite kietąją dalį prie kopūsto šerdies. Blanširuokite lapus pasūdytame vandenyje.
Supjaustykite obuolį, kiaulienos kumpį, svogūną, susmulkinkite šalavijus. Viską 3 – 5 min. pakepinkite keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Sudėkite faršą ir kepkite dar 5 – 10 min. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Lengvai suplakite kiaušinius ir supilkite į keptuvę, išmaišykite, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Į kiekvieną kopūsto lapą įvyniokite šiek tiek įdaro. Sudėkite balandėlius į kepimo formą, įpilkite daržovių sultinio, kad jis apsemtų balandėlius maždaug 1 cm.
Uždenkite kepimo formą aliuminio folija. Pašaukite ją į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 20 min.
Atsiliepimai