Ingredientai
Miltai
100
g
Cukrus
200
g
Soda
žiupsnelis
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Juodasis šokoladas
180
g
Sviestas
110
g
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Kiaušiniai
2
vnt.
Kiaušinių baltymai
1
vnt.
Aliejus
1
šaukštas
Puiki proga išnaudoti šaldytų uogų atsargas!
Gaminimo eiga
Įdarui sūrį, cukrų ir trynį išplakite.
Tešlai šokoladą ir sviestą išlydykite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite, palikite 10 min. atvėsti. Paskui sudėkite kiaušinius ir baltymą, išmaišykite. Pamažu suberkite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą.
Kepimo formą ištepkite aliejumi, įtieskite kepimo popieriaus. Sudėkite pusę tešlos, tada uždėkite sūrio įdarą, galiausiai – likusią tešlą. Jei norite marmurinio piešinio pyrago paviršiuje, pabraukykite medine mentele. Įspauskite į pyrago paviršių aviečių.
Kepkite pyragą 160 laipsnių orkaitėje 50 – 60 min. patikrinkite, ar pyragas iškepė, įkišę degtuką. Jei ant jo – nebe daug drėgnų trupinėlių, pyragas iškepė.
Atsiliepimai